מאכלים קשים לעיכול

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

17/08/2010 | 11:54 | מאת: אבי רצון

מאכלים ירוקים כפלפל חסה ועוד הוכרזו כבריאים. מנגד שמעתי שחסה קשה לעיכול האם זה נכון ולהמנע מאכילתה?כלומר זה גורם לעצירות?

לקריאה נוספת והעמקה
18/08/2010 | 07:19 | מאת: צביקה קורן

אבי שלום, לא ברור לי מה זה "קשה לעיכול"? פלפל (אדום ולא ירוק) וחסה הם מזונות בריאים ומועילים. החסה עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון ואנזימי עיכול. היא מ ו נ ע ת עצירות, מעילה לבעיות בדרכי הנשימה, מרגיעה ועוזרת לשינה. אני ממליץ לאכול חסה בכל ארוחה. המומלצת ביותר היא החסה המסולסלת והכהה מסוג "רוזה לולה". יתכן מאד שמערכת העיכול שלך מקולקלת וחולה (בגלל אכילת יתר של בשר, מלח וחריף ושתיים קולה וקפה) ולכן קשה לה לעכל ירקות ופירות חיים. כדאי שתנקוט בצעדים להבראה ולשיקום מערכת העיכול באמתצעות הכנסת תיקונים בתזונה שלך במקום להימנע ממזונות בריאים. אגב, גם פלפל אדום בריא מאד ויש בו פי ארבע ויטמין C מאשר בתפוז. מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית