שאלות ---------לצביקה קורן-----------
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום בזמנו ,לפני עשרות שנים שהתחלתי להיות טבעוני,שהיו מעט תזונאים טבעונים : כמו בן אורי . והם אסרו לאכול גרגרי פשתן.(הוא אמר שזה לצביעת בגדים) היום יש הרבה תזונאים טבעונים וכללים ורובם ממליצים בכל פה לצרוך אותם אם ליציאה שרוי במים , או לטחון לקבל אומגה 3. מה הסיבה שפתאום לא רק מותר אלא רצוי לאכלם? ולמה לדעתך אסרו אז? בלי קשר - ששטפתי אותם שבוע שעבר נשארו בכלי כמה והחלו לנבוט- ומאז מנביט ואוכל גם נבטי פשתן. האם ידוע לך מה מאבדים בהנבטה, (כמו שעדשים לדוגמה ככל שננביט יאבדו אחוז מהחלבון) האם יש עדיין בנבטי פשתן אומגה 3? תודה
דן שלום, לדעתי יצחק בן אורי עדיין מתנגד לפשתן. את הטיעונים נגד אתה יכול לקרוא בספרו: "תזונת האדם ובריאותו". אני מקווה ובטוח שבתחילת דרכך כטבעוני קראת את הספר החשוב הזה. בכל אופן סיבה נוספת להתנגדות היתה שהזרע הזה קשה לעיכול ומכיוון שיש לו קצה חד הוא עלול להיתקע במעי. אני לא מסכים עם ההתנגדויות האלה. היום יש כל כך הרבה ידע ומידע על חשיבות חומצת שומן אומגה-3 שממש קשה לוותר עליו. פשתן הוא אחד המקורות הטובים ביותר לחומצת שומן ALA שממנה הגוף מייצר אומגה -3. הוא חיוני במיוחד לטבעונים ולצמחונים שלא אוכלים דגים ולא לוקחים כדורים של אומגה 3. בנוסף, הפשתן מכיל חלבון איכותי, ויטמינים, מינרלים, פיטוסטרולים, סיבים תזונתיים ושמן איכותי. ההנבטה לא פוגעת בתכולת חומצות השומן בזרע, אבל הייתי ממליץ לך גם להנביט (ולהנות מיתרונות הנבט) וגם לטחון את הזרעים ללא הנבטה ולפזר על סלט פירות או סלט ירקות. בהצלחה צביקה קורן