המליץ , תל-אביב
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
קראתי את כל הכתבה על מכלול ייתרונותיה הבריאותיים של העגבניה. לפני כשנתיים קראתי הסתייגות בנוגיע לגרעינים שבתוכה - אלה דווקא מעלים את הסיכון לסרטן. האם ידוע על מחקרים חדשים בנושא??? אולי תשחררו אותי מהוצאת הגרעינים בדרך לסלט?
לקריאה נוספת והעמקה
מרגלית שלום, אני לא יודע ל איזו כתבה את מדברת. העגבניה היא ירק/פרי מומלץ ובריא. היא עשירה בויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון, במיוחד ליקופן - חומר אנטי סרטני חזק ומוכח. העגבניה שייכת למשפחת הסולניים ולכן לא מומלצת לאנשים עם נטייה לדלקת פרקים, או מחלת פרקים פעילה. בצלחה צביקה קורן