דלקות גידים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/04/2010 | 15:15 | מאת: אילן

אני בן 41 העוסק בספורט באופן קבוע. יש לי נטיה קבועה לחטוף דלקות גידים בעיקר באכילס כתוצאה מריצה וגם בכתף ובמרפק. בעבר טופלתי ע"י הומיאופט, המאבחן דלקות באמצעות מישוש, עיניים, לשון וציפורניים. לרוב, הצליח לרפות, אך לא הצליח למנוע את הישנות הדלקות בעתיד. כרגע יש לי דלקת בכתף ובמרפק. מה עלי לעשות?

02/04/2010 | 07:10 | מאת: צביקה קורן

אילן שלום, ראשית כדאי לתת מנוחה לגידים ולמפרקים עד שהדלקת תחלוף. שנית, יתכן שהפעילות לא מתאימה לך (נמרצת מידי). נסה למצוא פעילות ספורטיבית אחרת שתתאים לך. שלישית, מבחינת התזונה הטבעית מומלץ להימנע (או להקטין בכמות) ממזונות הגורמים לתגובה חומצית בגוף (חלבונים מהחי, סוכרים, קפאין, אלכוהול, ניקוטין ועוד) ולהוסיף מזונות בעלי השפעה בסיסית (ירקות, פירות, שקדים, אגוזים). מציע לך לפנות לייעוץ אישי בתזונה טבעית. בעיני טיפול "תרופתי" כמו הומיאופטיה לא מתאים במקרה זה. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית