תזונה נכונה בזמן דלקת בכיס המרה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

24/03/2010 | 23:20 | מאת: איילת

לאבי(81) יש דלקת חריפה בכיס המרה , עם אבנים בתוכה, טופל בבי"ח ע"י אנטיביוטיקה דרך הוריד כרגע מקבל אנטיביוטיקה דרך הפה. חזר הביתה ובעוד חודש וחצי הניתוח, מה עליו לאכול עכשיו, או ממה עליו להימנע, בגדול ידוע לנו שעליו להימנע מאוכל שומני, הייתי מבקשת יותר פירוט. תודה

26/03/2010 | 08:36 | מאת: צביקה קורן

איילת שלום, אבנים בכיס מרה נוצרות מנטייה תורשתית, אבל גם מעודף כולסטרול בתזונה, חוסר בשתייה מספקת, חוסר בויטמינים ומינרלים, חוסר בסיבים תזונתיים, עודף שומן רווי ומיעוט שומן צמחי בתזונה, עודף משקל, ירידה חדה במשקל ועוד. לאור זאת, את מבינה שכדאי להימנע ממזונות עטירי שומן רווי וכולסטרול ולצרוך מזון עתיר סיבים תזונתיים ושמנים "טובים". ירקות חיים ומבושלים, שמן זית, שקדים אגוזים וזרעים, דגנים מלאים וקיטניות. בהצלחה צביקה קורן

03/12/2011 | 22:03 | מאת: אנני

שלום וברכה, שוחררתי לפני כשבועיים מבית החולים עקב דלקת חריפה בכיס מרה ואבן אחת גדולה. הניתוח כנראה מיועד לינואר עוד כחודש וחצי. אמרו לי לאכול אוכל דל בשומן, גם כך לא אכלתי שום אוכל שמן , בביתי אין טיגונים ואני משתמשת רק בתרסיס שמן, בכמות קטנטנה. אפילו שניצלים "מטוגנים" בתנור עם ספריי. אמרו לי לא לאכול אבוקדו, טחינה, כמו כן שום פיצוחים משום שהם מכילים שומן. עדיין יש לי רגישות לא נעימה בבטן העליונה. האם הדלקת עדיין נמשכת ורצוי לפנות לרופה להמשך טיפול אנטיביוטי או משהו אחר? או להמתין בסבלנות לניתות? אני אוכלת מעט מאוד. מהפחד ללקות שוב בכאבים. הכאבים שהיו לי, שום אוכל לא שווה אותם. מבקשת תשובה אם אפשר מהירה . בתודה מראש, אנני.

מנהל פורום תזונה טבעית