b12
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, אני בת 28. לפני מס חודשים החלטתי לא לאכול בשר (בקר ועוף) אבל כן אוכלת דגים כפעמיים בשבוע, וביצים פעמיים-שלוש בשבוע, ומעט מאוד מוצרי חלב (יוגורט לפעמים או כף גבינה לבנה פה ושם, פרוסה גבינה צהובה וכ'..). לפעמים אני גם אוכלת שניצל טבעול מטופו או סויה, אחת לשבוע בערך . לא משלבת את כל אלה באותו יום, אלא כל יום ומנת החלבון שלו. אני בוחרת כל יום משהו מהרשימה לעיל. משתדלת לאכול גם ירקות ופירות ואגוזים ופירות יבשים. 2 כפות שמן זית או טחינה או אבוקדו בסלט . בתור דגן אוכלת לחם מלא (3 פרוסות ביום) או כוס אורז/כוסמת/תירס וכ' ולפעמים קטניות (לא ממש אוהבת אבל משתדלת בשביל החלבון) יש לציין שאני פעילה גופנית , בעיקר מתרגלת יוגה דינאמית ומפעילה שרירים בתקוה שיתחזקו. האם יש מספיק מקורות של חלבון בתזונה שלי? האם יש צורך לקחת תוסף b12 או שאין לי מה לחשוש ממחסור בזה? תודה!
שלום רב, נראה לי שיש לך מספיק מקורות של חלבון ו B12. בכל מקרה כדאי לבדוק את הנושא בבדיקת דם הבאות שתבצעי. לפעמים גם אצל אוכלי בשר יש חוסר ב B12 בגלל בעיות ספיגה. בהצלחה צביקה קורן