סובין חיטה ושיבולת שועל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

31/12/2009 | 11:23 | מאת: טלי

שלום רב, מזה תקופה (חודשיים) אני נוהגת לאכול בבוקר יוגורט עם 3-5 כפות של סובין סובין חיטה קלויה. בבית טבע נאמר לי שביא נחשדת כמסרטנת ועושה בעיות שונות בקיבה וכן עלולה לגרום לעצירות /חסימה. המליצו לי לעבור לסובין שיבולת שועל. עתה אני משלבת כף חיטה ו2 כפות ש. שועל. שאלתי האם מה שאמרו לי נכון? היתכן שגרמתי לי נזק? מה ההבדל בין הסובין האלו ומה עדיף? בברכה טלי

01/01/2010 | 07:13 | מאת: צביקה קורן

טלי שלום, אני לא ממליץ לצרוך סיבים תזונתיים באופן מלאכותי. כל הסיבים הדרושים לנו(כ 30 גרם ביום) נמצאים במזון טבעי (ירקות, פירות, דגנים מלאים וקיטניות). הוספת סיבים לאורך זמן עלולה לגרום לאובדן ויטמינים ומינראלים. לשאלתך, כל מזון קלוי אינו בריא (גם קפה...) מכיוון שיש בו חומר החשוד כמסרטן (בנזופירן-4). בכל אופן, סובים שיבולת שועל (לא קלוי) עדיף על חיטה מכיוון שיש בו גם סיבים מסיסים וגם בלתי מסיסים. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית