ברזל משיבולת שועל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

31/10/2009 | 22:08 | מאת: שרון

אני בן 27 צימחוני פעיל ספורטיבית בעקבות תשובתך לאחרונה על ספיגת הברזל הלקויה עקב חומצה אוקסאלית רציתי לדעת האם נכון יהיה להסתמך על אכילת שיבולת שועל לשם צריכת ברזל בשיעור מספק כמנה יומית מומלצת ? ידוע לי שמאה גרם מכילים כ 5 מ"ג ברזל ורמת הספיגה משתפרת כשאוכלים ביחד עם מקור לויטמין C , אך לאחורנה נתקלתי בדעה הטוענת כי גם בגלל החומצה הפיטית המוכלת בשיבולת שועל מרבית הברזל לא מנוצל היטב ע"י הגוף . כלומר כצימחוני לכאורה מצטמצם לי מס' המקורות הטובים לצריכת הברזל אם בגלל החומצה האוקסלית או הפיטית . מה דעתך בנושא זה ואיך בכל זאת ניתן להתגבר על בעיה זאת ?

02/11/2009 | 09:53 | מאת: צביקה קורן

שרון שלום, ראשית כדאי לברר אם יש לך חוסר בברזל. אני מכיר הרבה צמחונים (ואני בתוכם) שרמת הברזל גובהה או מאוזנת). שיבולת שועל כמקור לברזל היא בעייתית גם בגלל הסיבים התזונתיים שבה, אבל אם אין בעיה במערכת העיכול הברזל נספג למרות הסיבים, החומצה הפיטית והאוכסלית. מקור טוב לברזל הוא מולסה - תברר בחנות טבע. אם יש לך חוסר - אפשר לשקול לקחת תוסף "ברזל עדין". בהצלחה צביקה קורן

21/10/2013 | 16:02 | מאת: קרח הנמס לאיטו

שמעכבת את ספיגת הברזל. למה אם כן היא מומלצת למי שיש לו בעיה בספיגת ברזל?

מנהל פורום תזונה טבעית