כמה שאלות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לפי הבנתי חוץ מסטיביה, הסוכרלוז הוא הממתיק הכי עדיף [נטול קלוריות] ולא מלאכותי אני רוצה להגיע למצב שאני לא נוגעת בסוכר בכלל. או לעיתים ממש רחוקות. אני לא רוצה שיעלו וירדו רמות הסוכר בדרסטיות. סטיביה ממש יקר וכמות ממש קטנה. הסוכרלוז יותר מתאים לי מבחינה כלכלית. לפי מה שהבנתי סוכרלוז לא מתעכל [כמו סיב] אם אני צורכת 2-3 שקיות סוכרלוז ביום זה נורא?זה מזיק? אפשר לקחת בחשבון כמה ימים של שקית אחת ליום, ופה ושם ימים בלי סוכרלוז בכלל. והאם אפשרי בזמן ניקוי אורז\מיצים וכו'? או שזה מפריע? אני משתמשת בערך בחצי שקית לכוס תה. 99% מהזמן תה מחליטות צמחים המשמשים לטיהור וניקוי של הגוף ולבריאות ככה שהתועלת ככל הנראה עולה על הנזק. [לואיזה, נענע, היביסקוס, תה פירות וכו'] רק השאלה אם הסוכרלוז מפריע. עוד שאלה שיש לי לשאול האם יש תה שחור ללא קפאין? אני אוהבת כל כך את הטעם של התה השחור אבל אני לא נוגעת בקפאין, שוב, פעם במיליון שנה אולי וגם זה בקושי. האם קפה ללא קפאין זה בסדר? או שזה מעובד ולא בריא? זה האמת פחות חשוב לי כי אני פחות שותה קפה. אבל למקרה שאני ארצה. בעיקרון אני מחפשת תחליף לשתיה חמה על הבוקר- ללא קלוריות וסוכרים וקפאין. אם אפשר לשתות קפה\תה\שוקו מקקאו\תחליף טבעי לשוקו, על בסיס חלב סויה וסוכרלוז, אני אהיה מרוצה. תודה רבה רבה
שלומית שלום, סוכרלוז הוא ממתיק מלאכותי וכבר הזכרתי אותו כמה פעמים בפורום. הוא נוצר מהכלרה (הוספת כלור) לסוכר. היות והוא חדש עוד אין הרבה מידע לגבי הנזקים שהוא גורם, אבל יש הרבה חומר באינטרנט על אנשים שנפגעו מ"הלהליט" החדש הזה. לדוגמה: suralose (splenda) toxicity center http://www.holisticmed.com/splenda/ לגבי קפאין, אני ממליץ להימנע מקפאין בכל צורה שהיא, אבל קפה נטול קפאין מזיק יותר מכיוון שמשתמשים בחומצות חזקות כדי להוציא את הקפאין. אם את צריכה משקה חם, תשתי תה צמחים (חליטה) מעלים טריים או יבשים. להמתקה אפשר להשתמש בתמר או משמש אורגני. (לא תשמיני מתמר אחד או שניים). בהצלחה צביקה קורן
תודה, קיבלתי את התשובה שרציתי:) לא צריכה קפה וקפאין בכלל, וטוב שאמרת לי. תאמינו לי הכל מזיק..שתו רק תה צמחים:) אמשיך לשתות כל יום. אני לא אוהבת תמרים וגם ככה לא יכולה להשתמש. אני לא רוצה לגעת בסוכר בכלל יותר. אאלץ לשתות ללא סוכר \מעט סטיביה.