פשתן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני כבר שנים אוכלת אוכל טבעוני אורגני ברובו. במהלך השנים צברתי עוד ועוד ידע, אבל נראה שתמיד יש מה עוד ללמוד. במאמר אחרון שקראתי נאמר שמומלץ לקנות זרעי פשתן טחונים כבר בחנות. אני שנים קונה אותם שלמים וטוחנת בבית. האם אני עושה לא בסדר? הייתי מאד רוצה שבין הדברים הבאים ייאמר לי מה מומלץ לטחון ומה לא: גרגירי פשתן, גרגירי שומשום מלא, זרעים (כל סוגי הגרעינים) ואגוזים למיניהם. רוב תודות. הדס.
הדס שלום הזרעיםכמו אגוזי מלך ובמיוחד זרעי הפשתן מכילים חומצות שומן אומגה 6 ו3, רגישים מאוד לאור. טחינה בחנות והשארת השמן גלוי גורם לעיפושו וחימצונו. לכן תמיד עדיף לטחון לבד בבית מיד לפני השימוש. את העודף יש להקפיא בחושך. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
שלום רב. ברצוני לדעת האם לאחר מחלת סרטן המעי הגס,מותר לאכול את זרעי הפישתן.תודה רות
שלום רב. ברצוני לדעת האם לאחר מחלת סרטן המעי הגס,מותר לאכול את זרעי הפישתן.תודה רות