סויה - תחליף לחלב

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/05/2008 | 09:22 | מאת: ענבל

שלום רב, קראתי את הספר של ד"ר אבני "שוטי החלב". הוא נשמע שם כ"כ משכנע אבל, הסויה שהוא משבח שם ללא הפסקה, קצת מטרידה אותי. לפי הבנתי, סויה זה לא מזון כ"כ בריא (גורמת לבעיית הורמונים אצל בנות ועוד..) אשמח לשמוע מה היתרונות ומה החסרונות של הסויה. בנוסף, אם מוצרי החלב כ"כ לא בריאים, מדוע הרופאים הקונבנציונאלים לא מאשרים זאת ? אולי בגלל שאי אפשר להוכיח מדעית ? האם ממוצרי חלב אכן מקבלים כמות מספקת של סידן ? מאיזה מזונות נוספים אפשר לקבל סידן ? אשמח לקבל מענה לכל שאלותיי. תודה רבה, ענבל

לקריאה נוספת והעמקה
03/05/2008 | 07:43 | מאת: צביקה קורן

ענבל שלום, השאלה עלתה רבות בפורום - תעשי חיפוש על המילים "חלב", "סויה", או "סידן". בכל אופן כדאי שתדעי שהנושא שנוי במחלוקת וישנם מחקרים המצדדים באכילת מוצרי חלב וישנם השוללים אותו. הסויה היא קיטניה איכותית שמפיקים ממנה כמה מוצרים כמו: טופו, טמפה, מיסו, חלב סויה, ממרחים, פתיתים ועוד. הסויה עשירה בחלבון, סידן, סיבים תזונתיים, פיטואסטרוגנים וחומרים נוגדי סרטן. משרד הבריאות לא אסר שימוש בסויה לתינוקות או לילדים, רק הציע להגביל את הכמות. זהו מזון המספק תוספת חלבון איכותי וסידן לצמחונים וטבעונים. אפשר לאכול ללא חשש 50 - 70 גרם טופו ביום, או כוס חלב סויה. במוצרי חלב ישנם כמה חומרים מזיקים, אבל למרות זאת הם מקור טוב לחלבון, סידן ויטמינים ומינרלים. כדאי לצרוך מוצרים מעיזים כמו יוגורט עיזים מגידול אורגאני 3% - 5% שומן. אם הבחירה היא בין שתיית משקאות "קלים" ומוגזים ("דיאט" או ממותקים), עדיף לשתות חלב. במשקאות הקלים אין סידן או חומרי הזנה אחרים והם ממש מחבלים בבריאות. הערה: בשני הספרים של דר' אבני תמצאי ציטוטים ממחקרים השוללים שימוש בחלב ואילו באתרים של המחלבות הגדולות (שטראוס, תנובה וטרה) וגם בחיפוש חופשי באינטרנט תמצאי מחקרים המצדדים בשימוש בחלב. (רוב המחקרים ל א ממומנים על ידי יצרני החלב וזאת בניגוד לטענה של השוללים את השימוש בחלב). באתר www.nomilk.com תמצאי מאות מחקרים, מאמרים, ספרים וטענות נ ג ד השימוש בחלב. יתכן והצלחתי לבלבל אותך, אבל כדאי שתדעי שאין "אמת אחת" מוחלטת וגם רופאים ותזונאים חלוקים בדעותיהם ומושפעים ממחקרים המתאימים להשקפת העולם שלהם. בהצלחה צביקה

16/05/2008 | 17:35 | מאת: פרופ.ש.אדלשטיין "כרמית" ראשל"צ

אכן כל מוצרי החלב עשירים בסידן אך לא בהכרח שסידן ממקור זה זמין לגופנו.רבים ממוצרי החלב מכילים ריכוזים משמעותיים של זרחן הפוגם בספיגת הסידן. זו הסיבה דרך אגב שמחלבות רבות מעשירות את מוצרי החלב שלהן בסידן.יתרה מזאת, מוצרי החלב מכילים חלבון מן החי המעודד איבודי סידן בשתן. קשה להגיע באמצעות התזונה לכמות היומית המומלצת של הסידן ומומלץ כן ליטול תוסף סידן אולם חשוב להקפיד על תרכובת הסידן הטובה,קרי,סידן זמין.

מנהל פורום תזונה טבעית