שתיית קולה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/03/2008 | 15:19 | מאת: אני

שלום, אני נתקלת ברבים ממקורביי שעדיין שותים קולה....הם אומנם יודעים שזה לא המשקה האידאלי, אך הם גם לא מבינים את חומרת הנזק שהוא עושה, אודה לכם מאוד אם תוכלו לפרט( גם מבחינת מחקרים ומבחינה מדעית) את נזקי הקולה, כדי שאוכל להביא את זה בפניהם. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
21/03/2008 | 07:18 | מאת: צביקה קורן

שלום רב, משקה הקולה (הרגיל וה"דיאט") נחשב בעיני כמזיק וכמסוכן. בקולה יש כמות רבה של סוכר (עד 8 כפיות), קפאין וחומצה זרחתית. כל אחד מהחומרים האלה מזיק בפני עצמו וכולם יחד מכפילים את הנזק. על נזקי הסוכר והקפאין תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי. באופן כללי הם גורמים לחומציות יתר בגוף, בריחת סידן, פגיעה במפרקים, החלשת המערכת החיסונית, שומנים בדם, עצבנות וחוסר שקט ועוד. משקה הדיאט מסוכן אף יותר עקב הימצאות שני ממתיקים מלאכותיים: אספרטיים ואססולפאם K. גם עליהם תוכלי לקרוא באתר שלי. במאמר שהתפרסם ב"מכביתון" - מגזין הבריאות של מכבי שירותי בריאות נאמר, כי: "ממחקר עולה, כי שתיית משקאות מוגזים בגיל הבגרות עלולה לגרום לירידה בצפיפות העצם ועלייה בסיכון לאוסטיאופורוזיס ולשברים מאוחר יותר בחיים. החוקרים בחנו את הקשר שבין שתיית משקאות קלים מוגזים, בעיקר קולה, על השכיחות של שברים בקרב 460 נערות תיכון. נערות אשר שתו משקאות מוגזים היו בסיכון גבוה פי 3.14 לסבול משברים בהשוואה לנערות שלא שתו משקאות כאלה. סיבות אפשריות: א. ריכוז הזרחן הגבוה בקולה עלול לגרום לירידה במינרליזציה של העצם. ב. דיאטה העשירה במשקאות מוגזים ענייה מטבע הדברים גם בסידן". מקור: "מכביתון" - מגזין הבריאות של מכבי שירותי בריאות. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית