פתית שוודי
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום החטיף של בתי הקטנה הוא 2 פרוסות פתית שוודי ביום. אני רושמת כאן את הערך התזונתי והרכיבים של פתית כפי שכתוב על האריזה אשמח אם תביע את דעתך על מזון זה - חסרונותיו ויתרונותיו. קמח חיטה מלאה (מכיל גלוטן) קמח חיטה קמח תירס דקסטרוז שמן צמחי מלטודקסטרין סוכר עמילן חיטה גלוטן חיטה מלח סובין חיטה לתת זרעי קימל סיבים תזונתיים (אינולין) טריקלציום פוספט ___________________ ערכים לפי: פרוסה / 100גר' אנרגיה: 20.7 / 342 חלבונים: 0.8 / 13 פחממות: 4 / 66 סיבים: 0.16 / 10.4 שומנים: 0.7 / 2.8 כולסטרול: 0 / 0 נתרן: 23.2 / 338 סידן: 12.6 / 200 B1: 0.02 / 0.3 B2: 0.03 / 0.45 B6: 0.03 / 0.54 B12: 0.03 / 0.51 ניאצין: 0.3 / 4.8 חומצה פולית (מק"ג): 3.1 / 50 ברזל: 0.1 / 2
סגל שלום, אני לא מתלהב מהכמות הרבה של הממתיקים שהכניסו למוצר הזה. דקסטרוז עלול לגרום לכאבי בטן. מצד שני אין כאן שמרים, צבעי מאכל וחומרים כימיים. אם אין לה רגישות לגלוטן - אין בעיה. אם את ותיקה בפורום ודאי שמת לב שאני בעד גיוון המזון. נסי למצוא חלופות נוספות. בהצלחה צביקה