בצל כטיפול ברמת הסוכר בדם
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם נכון שאכילת בצל לבן (רגיל) מסייעת להוריד את רמת הסוכר בדם ? אם כן, מהו המינון הרצוי ובאיזה תכיפות כדאי לאכול בצל ? תודה למי שמוכן להתייחס.
שלום עודד על פי התזונה המערבית המקובלת אין הנחה שבצל משנה בצורה כלשהי את רמת הסוכר בדם. הוא עוד ירק, עם רמת פחמימות בינונית, ואין סיבה להתייחס אליו אחרת. ייתכן שבפורום של רפואה אלטרנטיבית תקבל תשובה אחרת, נסה גם שם. להורדת רמת הסוכר בדם עליך להקפיד על תזונה דלת סוכר לבן וקמח לבן. במקומם אתה יכול לאכול מזונות מדגנים מלאים, המכילים גם סיבים תזונתיים (לחם מלא, אורז מלא, תפוחי אדמה עם הקליפה, וכד'). תוסף של סיבים תזונתיים מסיסים יחד עם ארוחה יכול לסייע לספיגה איטית יותר של הפחמימות מהארוחה.סיבים מסיסים נמצאים גם בירקות ופירות, שיבולת שועל, וקטניות (שעועית לבנה, גרגירי חומוס, עדשים וכד'). כלי מועיל במצב של רמת סוכר גבוהה הוא האינדקס הגליקמי, המראה מה מהירות ספיגת הפחמימות ממזונות שוניםבגוף. השאיפה היא כמובן לאכול יותר את אלה שנספגים לאט, ולאכול את אלה שנספגים מהר בכמויות קטנות ובליווי מזונות אחרים. אתה יכול למצוא את האינדקס הגליקמי בספרי תזונה, ואולי גם ברשת. אתה יכול לבנות תפריט מסודר ומתאים למצבך בעזרת דיאטנית של קופת חולים. בהצלחה.
תודה נירה על תשובתך. אני מבין שמהירות הספיגה של פחמימות מקבילה, אם אפשר להציג זאת כך, כמעין "פרישת תשלומים". כמות הפחמימות בסיכומו של דבר נשארת זהה והיא רק נספגת בגוף לאורך זמן רב יותר. במצב זה אנו הגוף ספג רק חלק מהכמות הכוללת של הפחמימות שנאכלה, אך הוא עדיין סופג פחמימות שנקלטו בארוחות קודמות. האם זה אכן המצב ? שוב תודה.