קפה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

23/04/2007 | 22:35 | מאת: רונית

שלום. האם שתיית קפה (כ-4 כוסות ליום) מזיקה לבריאות לאדם ממוצע?והאם דיאט קולה באמת הורס את המערכת החיסונית כפי שנטען ויש להימנע ממנו?

לקריאה נוספת והעמקה
24/04/2007 | 05:52 | מאת: צביקה קורן

רונית שלום, בעיני שתיית קפה מזיקה ומיותרת בכל כמות. ישנן עדיות שמעל חמש כוסות ביום עלול להיגרם נזק ללב ולמערכת העיכול. הנושא עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש ותוכלי לקרוא על נזקי המשקה השחור. בהצלחה צביקה

24/04/2007 | 15:52 | מאת: נעמי

הנה קטע קצר המפרט את את נזקי הקפאין, שנמצא, כידוע, גם בקולה ובדיאט-קולה: הקפאין פועל באופן ישיר על מערכת העצבים, פעולות הלב ומערכת הנשימה. הוא גורם לעצבנות, חוסר-שינה ופעימות-לב מוגברות, משבש את פעולות האנזימים השונים במערכת העיכול, מגביר את חומציות השתן, ועלול לגרום ללחץ-דם גבוה. הקפאין אומנם יוצר הרגשה טובה של עירנות, אבל זו רק הרגשה זמנית - זו אינה עירנות כתוצאה מתוספת כוח, אלא מהצורך של הגוף להגן על עצמו מפני הסם, ולהפריש אותו החוצה. צריכת קפאין מחלישה בהדרגה את הגוף, ונוצרת תלות. מערכת העצבים נחלשת, ועלול להיגרם דיכאון. נזק נוסף - יחד עם מזונות נוספים, יוצרי חומצה, הקפאין גורם להפרעות בספיגת ויטמינים ומינרלים בגוף. (על-פי "תזונת האדם ובריאותו" של יצחק בן-אורי) מדובר בקפאין - בכל כמות.

מנהל פורום תזונה טבעית