הריון + שפעת

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

16/01/2007 | 14:40 | מאת: נועה

שלום צביקה, טובה, אני כרגע בהריון בשבוע 12, ואתמול החל כאב גרון (מוזר באזור של חיבור הצוואר לגוף, מעולם לא היה לי כאב גרון כל כך פנימי...) וסימני שפעת כמו צמרמורות וחולשה. אין חום. כשרק נודע לי שאני בהריון באזור שבוע 5 היתה לי גם כן הצטננות קשה עם נזלת שנמשכה מעל שבועיים. אציין שבד"כ אני מאד בריאה וחוטפת הצטננויות אולי פעם בשנה בחורף. כמו כן מקפידה מאד על תזונה טבעית ומאוזנת. כנראה שבכל זאת משהו חסר? האם מערכת החיסון בזמן הריון נחלשת עד כדי כך שנוטים לקבל וירוסים או שפעות בקלות יתר? האם ניתן להשתמש באכיניצאה וויטמין C? ואם לא, כיצד אוכל לשפר את המצב ולצאת מזה כמה שיותר מהר? אני שותה חליטת ג'ינג'ר טרי עם לימון, מרק עוף. מה עוד כדאי? רוב תודות, נועה.

לקריאה נוספת והעמקה
16/01/2007 | 18:14 | מאת: נועה

שההריון הושג בעקבות IVF ולאחר גירוי יתר. האם יתכן שהטיפולים החלישו את המערכת עד כדי כך? המון תודה, נועה.

16/01/2007 | 22:29 | מאת: טובה בר-שאן

נועה שלום את יכולה לקחת ויטמין C ואכיניצאה . אך את צמח מרפא זה לא לזמן ארוך (פחות מחודש) בברכה והחלמה מהירה טובה בר שאן

17/01/2007 | 08:05 | מאת: צביקה קורן

נועה שלום, לא הייתי בוחר במרק עוף כ"תרופה" לכאב גרון והצטננות למרות "המחקרים" בנושא. בעיני זה משקה פסול בו מרוכזות שאריות התרופות וההורמונים שהתרנגולת קיבלה, בתוספת חומצת השתן שלה וחומרי פסולת אחרים הנמצאים ברקמת השריר שממנו עושים "מרק עוף". אני לא יודע מה זה בעינייך תזונה טבעית ומאוזנת, אבל חשוב מאד (ובמיוחד בתקופת ההריון) להימנע מקפאין, ניקוטין, ממתיקים מלאכותיים (במיוחד אספרטיים), צבעי מאכל כימיים, אלכוהול, סוכרים פשוטים ועודף מלח. חיזוק המערכת החיסונית מגיע רק כשנמנעים מחומרים מזיקים ומוסיפים מזונות מועילים לתזונה. על כך ועוד תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי. לנושא כאב הגרון הייתי ממליץ להוסיף לכסניות של אבץ למציצה עם ויטמין C. לגרגר מספר פעמים ביום מיץ לימון עם מים פושרים ולחילופין עם חליטה של מרווה (לגרגר כשהמים פושרים). מיץ ירקות טרי (המורכב מגזר, סלק, סלרי, מלפפון ופטרוזיליה) עשוי להועיל לחיזוק המערכת החיסונית ולריפוי דלקות שונות. בהצלחה צביקה

17/01/2007 | 10:17 | מאת: נועה מ.

קודם כל תודה על תשובותיכם, בנוגע למזון טבעי, העוף הוא אורגני, איני נוגעת באף אחד מהמרכיבים הגרועים שהזכרת, לא בכלל בחיים ובפרט לא בהריון היקר הזה... מלח לא קיים אצלי בארון אפילו. שאלה קטנה לגבי מרווה - הבנתי שהיא לא מומלצת בהריון? או האם רק לצורך גרגור זה מותר? המון תודה, ויום טוב, נועה.

18/01/2007 | 11:19 | מאת: טוניטו

היום גילו שהוא מסוכן כי הוא מכיל כל מיני כימיקלים שעושיים מחלקיקים של גו'קים. עדיף לקנות תפוזים ולסחוט בבית http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=3818

מנהל פורום תזונה טבעית