שומשום וזרעי פישתן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

13/12/2006 | 11:07 | מאת: ציפי

שלום, אני בת 35, גובהי 161. ומשקלי 60 ק"ג. אני צורכת 20-30 גרם זרעי פישתן טחונים עם יוגורט (כ 200 גרם) בבוקר כתוסף תזונה טבעי, וכ- 30 גרם שומשום טחון בערב עם סלט חי. שאלתי היא האם הכמויות שאני צורכת משני מוצרים אלה, מספיקים לגופי מבחינת אומגה 3 וסידן? אודה על התייחסות בהקדם. בנוסף, אילו איכויות/ חשיבות יש לאכילת שומשום.

לקריאה נוספת והעמקה
13/12/2006 | 20:03 | מאת: טובה בר-שאן

ציפי שלום 1. מבחינת חומצות השומן הרב בלתי רוויות את מקבלת את מה שאת צריכה (2 כפות של זרעי פשתן טחונים ביום מספקים את חומצות השומן בצורה מאוזנת . אולם מבחינת כמות הסידן את לא מקבלת את כל הכמות ההמלצה של RDA היא 800 מ"ג פר יום ב100 גרם טחינה יש בסביבות 100 מ"ג סידן . 2. בשומשום יש אומגה 6 ואומגה 9 ובנוסף יש ויטמינים ומינרלים עליהם את יכולה לקרא באתר http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs21-Shin/Heb-Spices-Shin-Sesame.htm בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

14/12/2006 | 16:03 | מאת: ענת

מהו המקור הטוב לקבלת הסידן במזון טבעי? אני בכלל לא אוכלת מוצרי חלב תודה!

מנהל פורום תזונה טבעית