שומשום וזרעי פישתן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום, אני בת 35, גובהי 161. ומשקלי 60 ק"ג. אני צורכת 20-30 גרם זרעי פישתן טחונים עם יוגורט (כ 200 גרם) בבוקר כתוסף תזונה טבעי, וכ- 30 גרם שומשום טחון בערב עם סלט חי. שאלתי היא האם הכמויות שאני צורכת משני מוצרים אלה, מספיקים לגופי מבחינת אומגה 3 וסידן? אודה על התייחסות בהקדם. בנוסף, אילו איכויות/ חשיבות יש לאכילת שומשום.
ציפי שלום 1. מבחינת חומצות השומן הרב בלתי רוויות את מקבלת את מה שאת צריכה (2 כפות של זרעי פשתן טחונים ביום מספקים את חומצות השומן בצורה מאוזנת . אולם מבחינת כמות הסידן את לא מקבלת את כל הכמות ההמלצה של RDA היא 800 מ"ג פר יום ב100 גרם טחינה יש בסביבות 100 מ"ג סידן . 2. בשומשום יש אומגה 6 ואומגה 9 ובנוסף יש ויטמינים ומינרלים עליהם את יכולה לקרא באתר http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs21-Shin/Heb-Spices-Shin-Sesame.htm בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן
מהו המקור הטוב לקבלת הסידן במזון טבעי? אני בכלל לא אוכלת מוצרי חלב תודה!