זעתר? משמין?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/11/2006 | 22:26 | מאת: אלי

אני מבין שלטיבול מרובה בזעתר יש ערך קלורי שאין להתעלם ממנו, אך אין לי מושג לגביי הערך הקלורי, על האריזה של התבלין לא מצויין שם פרט בקשר לקלוריות כתוב על האריזה מכיל: עלי זעתר,סומסום,מלח,חיטה קלויה,גלוטן. כמה קלוריות בערך זה אמור להיות? לכפית? לכף? ל 100 גרם? וכמה שומן? תודה

21/11/2006 | 14:27 | מאת: טובה בר-שאן

אלי שלום הזעתר עצמו מורכב ממס' צמחים ביניהם האיזוב והקורנית שהערך הקלורי של עליהם המיובשים הוא מאוד מאוד נמוך (פחות מ30 קלוריות ל100 גרם ) אולם הערך הקלורי של השומשום והחיטה יותר גבוה. בכל מקרה . כמות החיטה והשומשום הם מזעריים בתבלין זה. כך שאין לך מה לדאוג לגבי השמנה מהתבלין . בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית