שאלות לנטרופתים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום! ברוך שובך, צביקה. רציתי לשאול מס' שאלות ברשותכם: 1) אני בדיאטת קנדידה ובנוסף למרכיבים בתזונה שהוסרו לאחר בדיקת רגישויות לא נותר לי הרבה מה לאכול..לעיתים אני "מנשנשת" שיבולת שועל דקה ללא בישול. זה טעים לי, ולא גורם לכאבי בטן. האם זה בעייתי וקשה לעיכול בצורה זו? האם בצורה זו, מרכיבי הקוואקר החשובים אכן נינתנים לספיגה? 2) אשמח לשמוע את דעתך על ג'ל אלוורה לשתיה. הבנתי שהג'ל לא בעייתי בניגוד לכמוסות (שמופקות גם מהעלים). 3) שתייית מיץ רימונים סחוט טבעי - האם רצוי לשתות או שכוס מהמיץ מרוכזת מידי מבחינת תכולת הסוכר. תודה
ענבר שלום, אפשר לאכול קווקר עדין ללא בישול, אבל זהו דגן שמיועד לבישול. לא צפויות בעיות עיכול, אלא אם כן את אלרגית למוצר. ג'ל אלוורה זה סוג של "תרופה טבעית" ואני לא מתלהב מכך, למרות דיווחים (בעיקר של המשווקים) על נפלאות המשקה. מיץ רימונים (שאלה טובה!) - כל מיץ פרי רצוי למהול במים 20% - 50%. המיץ הטבעי מרוכז מאד מבחינת סוכר וחומצה ולכן כדאי לדלל אותו במים. בהצלחה צביקה