דגים וכולסטרול

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

22/01/2005 | 23:44 | מאת: דורון

שלום. רציתי לשאול איזה סוגים של דגים רצוי לאכול ע"מ להעלות את רמת הכולסטרול הטוב (HDL) ולהוריד את הרע (LDL) ? כמו"כ האם שימוש בכדורי אומגה 3 חליפי לאכילת דגים ? האם יש בו סיכון מסוים ? כמה כדאי לצרוך ? תודה, דורון.

לקריאה נוספת והעמקה
23/01/2005 | 08:14 | מאת: צביקה קורן

דורון שלום, כדי להעלות את הכולסטרול הטוב (HDL) לרמה של 35 ויותר מומלץ לנקוט במספר צעדים ולא רק לאכול מזון זה או אחר. להלהן חלק מהם: א. פעילות גופנית אירובית - לפחות 4 פעמים בשבוע 30 -4 דקות. ב. להפסיק לעשן. ג. לרדת במשקל - מי שנמצא בעודף. ד. להימנע מצריכת שומנים מוקשים ומוקשים למחצה (תביט בתווית...). ה. לצרוך שמנים חד בלתי רוויים: זית, אבוקדו, קנולה. ו. לצרוך מזון עשיר בסיבים מסיסים: שיבולת שועל, פירות, קטניות ז. כוסית יין אדום מאיכות טובה ח. דגי ים: סלמון סרדינים, מקרל, הליבוט. ט. תוספי תזונה: אומגה-3, ניאצין. י. תבלין כורכום, בצל, שום, טופו ומוצרי סויה, חליטה (תה) מעלי זית. שימוש בכדורי אומגה 3 לא מסוכן, אבל אנשים הלוקחים תרופות לדילול הדם צריכים להתייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית