שומן רווי,ליקופן,כרובית
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
1.שומן רווי בצמחי מאכל קיים בשמן קוקוס(מרגרינה) ושמן דקל.האם יש עוד? על אריזת נבט חיטה גיליתי שרשום בתכולה גם שומן רווי,מהיכן? 2.האם יש ליקופן גם בפלפל אדום? ידוע לי על אשכולית אדומה,אבטיח ועגבניה,יש עוד? 3.האם כרובית מכילה חומרים חשובים?
מנש שלום, 1. כדאי שתדע שבכל שמן ושומן יש את שלושת הסוגים של חומצות השומן (רוויות, רב בלתי רוויות וחד בלתי רוויות). ההבדל הוא בריכוז. בשמן זית ושמן קנולה למשל יש 61% ו 75% חומצת שומן חד בלתי רוויה וכ 10% חומצת שומן רוויה. בחמאה יש 68% שומן רווי, 28% שומן חד בלתי רווי ו3% רב בלתי רווי. וכד'... 2. ליקופן אכן מצוי בריכוז גבוה בעגבניה, קטשופ, אשכולית, אבטיח ובגויבה אדומה. בפלפל יתכן שיש מעט בגלל הצבע האדום אבל בעיקר יש בו שפע של ויטמין C - פי 4 מתפוז. 3. כרובית שייכת למשפחת המצליבים וזהו מזון איכותי וחיוני שאפשר לאכול חי או מבושל קלות. הכרובית עשירה בסידן, גופרית, סיבים תזונתיים ומכילה פיטואסטרוגנים המגינים מפני ההשפעה השלילית של האסטרוגן שהגוף מייצר בעודף (חשוב לנשים בגיל המעבר). בנוסף, היא מכילה פיטוכימיקל שנמצא יעיל למניעה וטיפול בסרטן. בהצלחה צביקה
צביקה קורן, תודה על התשובה המפורטת והזריזה,החכמתי.