צביקה שלום
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
רציתי לשאול האם קוואקר- שיבולת שועל ונבט חיטה נחשבים לפחמימה, או לדגן?
לקריאה נוספת והעמקה
מירה שלום, בכל הדגנים יש פחמימות שהם סוג של רב סוכר. אבל יש בהם גם 8 - 10% חלבון איכותי, סיבים, ויטמינים ומינרלים. הדגנים העיקריים: אורז, דוחן, כוסמת, חיטה, שעורה, שיבולת שועל, שיפון, קינואה, אמרנט. אני ממליץ כמובן לצרוך רק דגנים מלאים. שימי לב, כל הסוכרים והפחמימות מתפרקים בסופו של דבר במעיים לחד סוכר = גלוקוז. דו סוכר = סוכר לבן, סוכר חום, דבש רב סוכר: דגנים, ירקות מתוקים (בטטה, גזר, סלק), פירות. בפירות ובדבש יש גם פרוקטוז שהוא חד סוכר. אגב, גם בחלב ומוצריו יש דו סוכר בשם לקטוז שגם הוא נחשב כפחמימה... בהצלחה צביקה