צביקה שלום

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/12/2004 | 10:39 | מאת: מירה

רציתי לשאול האם קוואקר- שיבולת שועל ונבט חיטה נחשבים לפחמימה, או לדגן?

לקריאה נוספת והעמקה
30/12/2004 | 11:51 | מאת: צביקה קורן

מירה שלום, בכל הדגנים יש פחמימות שהם סוג של רב סוכר. אבל יש בהם גם 8 - 10% חלבון איכותי, סיבים, ויטמינים ומינרלים. הדגנים העיקריים: אורז, דוחן, כוסמת, חיטה, שעורה, שיבולת שועל, שיפון, קינואה, אמרנט. אני ממליץ כמובן לצרוך רק דגנים מלאים. שימי לב, כל הסוכרים והפחמימות מתפרקים בסופו של דבר במעיים לחד סוכר = גלוקוז. דו סוכר = סוכר לבן, סוכר חום, דבש רב סוכר: דגנים, ירקות מתוקים (בטטה, גזר, סלק), פירות. בפירות ובדבש יש גם פרוקטוז שהוא חד סוכר. אגב, גם בחלב ומוצריו יש דו סוכר בשם לקטוז שגם הוא נחשב כפחמימה... בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית