הפרעה בלחץ דם

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/09/2019 | 19:42 | מאת: סער

אני עם בעייה של לחץ דם גבוה ורוצה לדעת איך מטפלים בבעייה ואיזה סוג של מאכלים יכולים לעזור לזה ?

14/09/2019 | 11:54 | מאת: אביטל זלצר

סער שלום, ראשית יש להוריד מהתפריט היומי מזונות ממריצי דם כמו אלכוהול, קופאין וכדומה. יש להפחית את צריכת המלח , הנתרן ותחליפיו למינימום יש לצרוך מזון עשיר בסיבים, כמו ירקות ופירות לא קלופים, שיבולת שועל ודגנים מלאים (אורז חום, כוסמת, דוחן וכדומה). ירקות ופירות בכל הצבעים, והרבה הרבה מים. יש להרבות במזונות עשירים באשלגן כגון:ארטישוק, בטטה, גזר, כרוב, כרובית, כוסברה, נבטי חיטה, סלק, פול, פטרוזיליה, פטריות, קולורבי, נענע, שמיר, שום, תפוחי אדמה, תרד. פירות - אבוקדו, אנונה, בננה, גויאבה, מלון, מנגו, ענבים, קיווי, שסק, תמרים, תאנים, פירות יבשים, מיצי פירות. ובאופן מפתיע, כדאי להתאים אצל גורם מקצועי פעילות גופנית מתונה לשמירה על כלי הזם והמערכת הקרדיווסקולארית. בברכה ובהצלחה אביטל

מנהל פורום תזונה טבעית