שומן - האם הוא משמין?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/08/2019 | 20:22 | מאת: שוש

שלום, האם אכילת מזון בעל אחוזי שומן גבוה כמו למשל בשר, חמאה, גבינות שמנות וכדומה גורם לנו להשמין?

07/08/2019 | 12:47 | מאת: דקלה

תלוי בכמות שאת אוכלת מוצרים כמו אלו, מן הסתם

08/08/2019 | 23:58 | מאת: שוש

לא רלוונטי. השאלה היא מול פריט שאינו שומן. למשל, ידוע שסוכר משמין משום שכאשר סוכר מגיע לתאים בכמות גדולה מעבר ממה שנדרש לגוף, הוא יצור שומן. השאלה היא האם כך גם זה עובד לגבי שומן!

09/08/2019 | 00:17 | מאת: דקלה

תראי. כשיש מאזן קלורי חיובי בגוף, לא משנה האם הקלוריות הם משומן או מסוכר (פחמימה) או אפילו מחלבון, את תעלי במשקל לצרוך שומן זה חשוב בתפריט דיאטה. כל המוצרים שאת רשמת (חמאה גבינות שמנות וכו׳) הם שומנים מהחי. שומנים מהחי לא מומלצים לצריכה. עדיף לצרוך שומנים מהצומח (זיתים טחינה אגוזים וכו׳). הם פשוט יותר מזינים. לגבי השאלה שלך, צריכה עודפת של שומן (בייחוד מהחי) ושל סוכר אינה בריאה ממילא. נגיד ואת עושה דיאטה לעלייה במשקל ואת אוכלת איקס קלוריות יומיות שגורמות לך לעלות במשקל (מאזן חיובי), ואת אוכלת שבוע של רק שומנים, ושבוע לאחר מכן את עושה דיאטה עם אותו מספר קלוריות אבל רק עם פחמימות (סוכרים), קרוב לוודאי שתעלי במשקל בצורה מתונה יותר בשבוע שתאכלי שומנים.

09/08/2019 | 03:10 | מאת: לדקלה

דקלה, חבל שאת מטעה. את כותבת כאן כל מיני אמירות שככל הנראה קראת במדיה לקהל הרחב ולא בשום ז׳ורנל מדעי. הפכתי עכשיואת הגוגל סקולאר בנסיון למצוא מאיפה הבאת את ה״מידע״ הזה, ולא הצלחתי למצוא אפילו מאמר אחד. אם את לא תזונאית מוסמכת (ולא, לקרוא את מדור הבריאות של וואלה לא נחשב לתואר בתזונה), חבל שאת סתם מטעה גולשים

10/08/2019 | 07:28 | מאת: טובה בר-שאן

היום אנחנו מבינים שהמילה שומן משמין היא מיתוס. מאוד תלוי איזה שומן את אוכלת וכמה. יש דיאטה קטוגנית שבה בעיקר אוכלים שומן . אך כמעט לא אוכלים סוכר. והירידה במשקל בה מצויינת. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית