לחם מקמח מלא - שוב

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/10/2002 | 18:11 | מאת: שלומי

האם לחם/לחמניות בצבע חום בהרח עם תוספת קרמל (מה שבטח מגדיל את ערכן הקלורי) ואם לא אזי מניין הצבע הזה (הרי אם נסתכל על מה שנימכר בחנות טבע למשל שהוא מקמח מלא זה מראה שזה עצם העובדה שמדובר הקמח מלא שיש כזה צבע) אנא הסבירו האם זה אומר שהלחם החום גם אם הוא באמת מקמח מלא הינו בעל יותר קלוריות עקב זה שמוסיפים לו קרמל ליצבוע אותו או שזה לא קשור לערכו הקלורי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
07/10/2002 | 13:14 | מאת: אביטל

בוא נעשה הפרדת כוחות - לחם מחיטה מלאה ולחם חום למרבה הצער הצבע החום אמור להוות אינדיקציה לבריאות כי הקמח המלא הוא אכן יותר חום. אבל בימינו זה לא רלוונטי בגלל תוספות קרמל וצבעי מאכל למיניהם. אז תעזוב את הצבע הקרמל שאתה מזכיר זה פשוט סוכר שעבר תהליך של בישול ובתהליך הזה הסוכר הופך לקרמל חום. אגב, תוספת הקרמל היא לרוב לא גדולה. ולכן הנזק הקלורי אינו גבוה. מספיק די מעט בשביל כיכר לחם. אבל זה לא בריא. ולא תמיד הצבע מגיע רק מקרמל. הצבע החום אכן מגיע מהקרמל וזה עוד טוב יחסית כי הוא לפעמים מגיע מצבעי מאכל. רוצה לשמוע עוד משהו ? הרבה פעמים הקמח הלבן שאתה מקבל הוא קמח מולבן הוסיפו לו כל מיני דברים כמו טלק למשל ולעניין לחם מלא אמיתי אם אתה קונה לחם ארוז תבחן היטב את האריזה המרכיב הראשון צריך להיות קמח מחיטה מלאה לפעמים יש תוספת של קמחים שונים - כמו קמח שיפון שהוא גם מאוד בריא ולא צריך להיות קמח חיטה ברשימת המרכיבים. אם יש אז זה לא טוב. אצלי בסופר יש אריזות של לחם מלא אורגני שהוא אגב יותר טעים לדעתי משאר הלחמים המלאים. למרות אהבתי לחנויות טבע אני לא נוהגת לקנות שם לחם כי מנסיוני הלחם יכול להיות שם שבוע. בסופר יש תחלופה גבוהה יותר. לא משנה היכן אתה קונה. תמיד תבדוק תאריכים. אם אתה לא קונה לחם באריזה מוכנה אלא מבית מאפה/קונדיטוריה אז אל תתבייש לנדנד ולשאול האם הלחם עשוי מ 100% חיטה מלאה אם לא עונים או לא יודעים אז פשוט אל תקנה. מקווה שעזרתי :-)

09/10/2002 | 19:15 | מאת: נירה אולנד

שלום שלומי אני נוטה להאמין להצהרות היצרנים בלחמים ארוזים. לכן, כשאתה קונה לחם באריזה, חפש את רשימת המרכיבים. אם מופיע שם רק : קמח, מים, שמרים, ועוד כמה חומרים עלומים, אז מדובר בלחם לבן צבוע בחום. הקרמל לא מוסיף משמעותית לקלוריות, אך הוא גורם ללחם להיראות חום ובריא, בעוד שמדובר בלחם לבן רגיל. לעומת זאת, אם ברשימת המרכיבים מופיעים אחד או יותר מהמושגים הבאים: קמח מלא, קמח חיטה מלאה, תוספת סיבים תזונתיים, שיפון, שיבולת שועל, סובין חיטה, נבט חיטה, חיטה מונבטת, גרעיני חיטה שלמים, חיטה טרום נבוטה - אז מדובר בלחם שמכיל סיבים תזונתיים, יותר חלבון ויטמינים ומינרלים מלחם לבן, והוא הקניה הנבונה והרצויה מבחינתך. כשאתה קונה לחם שאינו ארוז, למשל במאפיה או בקונדיטוריה- כל מה שאתה יכול לעשות הוא לשאול את המוכר, ולהאמין לו או לא להאמין לו. במצב הזה אין דרך לדעת בודאות מה באמת מכיל הלחם. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית