לחץ דם. תזונה והצטננות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

17/09/2018 | 17:42 | מאת: איש אחד

שלום, אני בן 49 ולפני כחצי שנה התגלה אצלי לחץ דם מאוד גבוה. כל הבדיקות שעברתי – לב, ריאות וכו' – תקינים. בבדיקת הדם התגלה כולסטרול גבוה וקצת סוכר. הרופא המליצה להתחיל טיפול בכדור נגד לחץ דם רמיפריל 5 מ"ג (1ביום) וכן כדורים נגד כולסטרול שאותם לא נטלתי בכלל. כמו כן שיניתי את הרגלי התזונה - ואני אוכל בעיקר ירקות והרבה - ובבדיקת דם חוזרת הסוכר תקין והכולסטרול ירד אך עדיין גבוה. לאחר כחודש וחצי שנטלתי את הכדור ראיתי שהוא בעצם לא משפיע והפסקתי לקחת אותו תוך כדי שבבדיקות לחץ הדם היומיות (ולפעמים גם פעמיים ושלוש ביום) הגעתי ללחץ דם תקין בד"כ (לעיתים ממש 120/80) או מעט יותר. כך זה נמשך 3 חודשים. לפני כ-10 ימים הצטננתי קשות, ועם או בלי קשר, לחץ הדם מאז קפץ שוב לאיזור ה-160/100 ויותר ולא יורד, גם כשהצינון עבר ואני מרגיש בסה"כ בסדר. כמו כן התחלתי שוב לקחת הכדור רמיפריל. מה יכולה להיות הסיבה? האם יתכן שיש לי דלקת כלשהי או אולי השפעה של עקיצות יתוש שנעקצתי או מאכל שאכלתי (כמו ביצים שפעם ראשונה קניתי לפני שבועיים במארז שונה ממה שהייתי קונה קודם)? תודה

19/09/2018 | 21:31 | מאת: טובה בר-שאן

איש אחד שלום ללחץ דם יש גורמים רבים סביר להניח שבעיקבות והטראומה של הגוף לחץ הדם עלה . בנוסף לפי דבריך יש לך בעית כולסטרול וסוכר שהם עצמם גורמים לעלית לחץ דם .המלצתי להיות במעקב רפואי . לחץ דם של 160על 100 הוא גבוה .וללכת לנטורופטית לגבי תזונה ואורח חיים להורדם כל הגורמים שתארת. בברכת גמר חתימה טובה .טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית