מגנזיום

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

11/08/2018 | 16:15 | מאת: שני

שלום, כמה מגנזיום צריך לקחת ליום ולא כתוסף אלה ממזון, כדי שלא יחסר בגוף? האם בננה אחת או שתיים מספיקים? ומה עוד אפשר? ולו רק שלא אגלה שיש מחסור במגנזיום

15/08/2018 | 19:37 | מאת: אביטל זלצר

שלום שני. לפי אירגון הבריאות העולמי, יש לצרוך בין400 ל-700 מ"ג מגנזיום ביום. בין המזונות העשירים במגנזיום נמצאים: בננות,ירקות כהים, אגוזים, גרעינים, קטניות, מוצרי סויה, בעיקר קמח סויה וטופו, שקדים, אגוזי פקאן, ערמונים, אגוזי קשיו ואגוזי ברזיל, דגנים מלאים, סובין, נבט חיטה, דוחן, אורז חום, אבוקדו או מישמש מיובש. לשאלתך, בבננה אחת יש 7% מצריכת המגנזיום המומלצת ליום ולכן זה לא מספיק. כשיש חסר, יש לקחת תוסף ולדאוג להרחיקו ממוצרים המכילים סידן מאחר ושני המינרלים הללו מתחרים על אותם אתרי ספיגה בגוף. בברכה ובהצלחה אביטל י

מנהל פורום תזונה טבעית