סידן וברזל באותה ארוחה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/02/2018 | 19:19 | מאת: גיא

היי, אז ידוע לי שסידן וברזל "לא מסתדרים" ומשפיעים אחד על הספיגה של השני אבל השאלה היא כזאת: אם אני צורך כמות של כ360 מ"ג סידן עם כמות של 5 מ"ג ברזל, האם גם כמות כזאת של ברזל יכולה להפריע לסידן להיספג כראוי? ושאלה אחרת שגם בנושא במזון שלי יש המון סידן וגם המון ברזל אבל אין לי ברירה ואני חייב לצרוך אותם יחד,( המאכלים העשירים בסידן גם עשירים בברזל וההפך) אז איך זה משפיע על הספיגה האם זה הולך כך שנניח חצי מכמות הברזל וחצי מכמות הסידן נספגים כשהם באים ביחד באותה ארוחה, או שאולי מינרל אחד "גובר" על השני, הייתי רוצה לדעת איך זה עובד כי אני משיג את שני המינרלים האלו בעיקר מקטניות אשר מכילות ערכים גבוהים גם של זה וגם של זה (אני טבעוני). תודה!

11/03/2018 | 13:15 | מאת: טובה בר-שאן

גיא שלום קצת יש כאן בלגן תלוי באיזה מאכלים אתה אוכל. למשל עדיף לא לאכל גבינה עם בשר (אגב גם ביהדות נמנעים מכך ) בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית