שאלה בנוגע לתזונה טבעונית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/02/2017 | 19:17 | מאת: לי

היי אני רוצה מאוד לעבור לתזונה טבעונית גם מבחינה בריאותית וגם מבחינה אידיאולוגית. מה שמדאיג אותי הוא חוסר בויטמין b12 שייווצר בעקבות התזונה. איך אני יכולה לדעת אם חסר לי הויטמין? עשיתי בדיקת דם השבוע והערכים תקינים למרות שבלי קשר לטבעונות אני לא ממש מרבה באכילת בשר. מתי מומלץ לעשות שוב בדיקת דם? נאמר שהיום אני מתחילה בטבעונות, תוך כמה זמן סביר שכבר ייחסר לי ויטמין b12? תודה מראש על התשובה!

09/02/2017 | 09:43 | מאת: טובה בר-שאן

שלום תעשי בדיקה פעם ב3 חודשים עד חצי שה. B12 נאגר בגוף עד כ5 שנים. בברכה ובהצלחה טובה בר- שאן

מנהל פורום תזונה טבעית