נפיחות תמידית בבטן התחתונה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

23/01/2017 | 21:04 | מאת: אודליה

שלום, אני בת 36 + 2 ובתקופה האחרונה אני מרגישה נפיחות מאוד לא נעימה בבטן. כאילו ניפחו אותי עד שהבטן מתוחה כמו תחילת הריון! אני בחורה רזה אבל לא מידיי, שוקלת 48 ק"ג לגובה של 1.56. זהו משקל תקין. בעברי שקלתי 45 והאמת שאני כל כך רוצה לחזור למשקל הזה כשהבטן ממש שטוחה ולא מפריעה בלבוש והמראה הכללי. אני רזה בכל הגוף אבל רק הבטן בולטת בלי קשר. לאחרונה הפסקתי לאכול קמח, הורדתי משמעותית חלב ומוצריו, ולא אוכלת אוכל מעובד. הכל מכינה בבית טרי ובריא גם לילדים. אני לא מבינה מה הסיבה לתחושה שאני מרגישה. אני כל כך משתדלת וצורכת רק אוכל בריא, לכן לא ברורה לי הסיבה לתופעה.מה גם שאני מרגישה שהתאבון גבר ולפעמים אני ממש "תוקפת" אוכל.... אחר כך מגיעה החרטה ורגשות האשם וזהו המעגל המעצבן שאני חיה יום יום, עם תחושת התסכול והאכזבה. אשמח לקבל הסבר מדוע זה קורה לי ומה אני לא עושה נכון. תודה, אודליה.

31/01/2017 | 19:08 | מאת: טובה בר-שאן

אודליה שלום חשוב לבדוק ולשלול מדוע יש לך נפיחות בבטן . יתכן וחסרים לך אנזימי עיכול ולכן יש התתססה בבטן ונפיחות .יש מקום שתגשי לתזונאית לבדוק את התזונה שלך .בברכה ובהצלחה טובה בר-שאן

מנהל פורום תזונה טבעית