סרטן ריאות מסוג קרצינומה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

30/05/2006 | 14:49 | מאת: האופטימית

שלום רב, אבי חלה בסרטן ריאות מסוג קרצינומה LARGE CELL ועבר טיפול כימותרפיה והקרנות ולאחריהם בחודש יולי עבר ניתוח לכריתת אונה בה הסירו את כל הגידול והכל נראה בסדר. בשלושת החודשים האחרונים חש כאבים קשים מאוד ומקבל משככי כאבים כבדים. בצילום סיטי משלשום רואים היווצרות רקמה חדשה באזור הגידול. רציתי לבדוק אם זה מסמן רעות לגבי חזרת המלה ואם כן מה הטיפולים שאפשר לעבור למעט התערבות כירורגית.

30/05/2006 | 20:08 | מאת: אנה גולדברט

שלום לך, שאלתך נשלחה לאחד היועצים בפורום זה ואני מקווה לתשובה בהקדם. בברכה, אנה

31/05/2006 | 08:58 | מאת: ד"ר מאהר דיב

ל אופטימית שלום ייתכן שמדובר בחזרה מקומית של המחלה, ואת זה צריך להוכיח, אבל ישנם מספר דברים אחרים כמו שינויים ריאתיים לאחר הקרנות או דלקת ריאות, לכן יש צורך לעשות בדיקה של כל הצילומים ולשקול ביופסיה, במידה ויש חזרה של המחלה יצטרך לעבור עיבוד לגבי מידת מעורבות איברים אחרים במחלה ולפי זה בוחרים בטיפול מתאים. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה