סרטן ראות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

19/06/2006 | 18:52 | מאת: מריה

שלום קרובת משפחה שלי אושפזה בבית חולים עקב נוזל בשני הראות. לאחר בדיקה של הנוזל נמצאו תאיים סרטניים ונאמר לה שיש לה סרטן בקרום שעוטף את הראות. השאלה שלי האם אפשרי לקבל טיפול לסרטן מסוג זה ואם כן משהו ומה הסיכוי שהוא יעזור? בנוסף כמה זמן בדרך כלל אפשרי לחיות עם זה? והאם בגלל שהנוזל בראות לא מפסיק היא תצטרך להיות כל הזמן בבית חולים. תודה על ההתיחסות!!!

20/06/2006 | 23:31 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מריה סרטן בקרום הריאה יכול להיות סרטן ממקור קרום הריאה, אז הוא נקרא משותליומה, או סרטן ממקור אחר עם גרורות בקרום הריאה. בשני המקרים כדאי להוציא חלק מהנוזל ובכך להקל על הנשימה. במידה והנוזל חוזר ניתן לעשות הדבקה של קרום הריאה ע"י החדרת טלק לאיזור בו נמצא הנוזל (אחרי ניקוזו) ובכך לנסות להקטין את כמות הנוזל. במקביל צריך להתחיל טיפול ייעודי למחלה - שהוא לרוב כימותרפיה, בפרוטוקול המתאים לסוג הגידול. בהחלט יש סיכוי לעזור. לרוב אין צורך לשהות בבית החולים לתקופות ממושכות מאחר ויש פתרונות המאפשרים שחרור הביתה, כמו הדבקה, נקז קבוע וכדומה. כדאי לדאוג לחמצן בבית כדי להקל על החולה, הדבר נעשה דרך קופת החולים או ארגון יד-שרה. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה