השוואה בין תרופות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

14/06/2006 | 00:03 | מאת: שושי

האם תרופת בונופוס יעילה כמו ארדיה וזומרה?אני מקבלת בונופוס.ומדוע כתוב בהוראות לקחת התרופה עם מי ברז?ומה התועלת בשתיה מים מרובה? תודה מראש שושי

14/06/2006 | 22:41 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום שושי, אין מחקר שהשווה באופן ישיר בין בונפוס לארדיה וזומרה. ארדיה וזומרה הושוו ביניהן ונמצא שזומרה יותר יעילה בהפחתת רמת הסידן כאשר יש רמה גבוהה מידי (היפרקלצמיה) אך היא גם יותר רעילה מבחינת הנזק האפשרי לכליות. היתרון של בונפוס הוא בכך שהיא ניתנת בכדורים ולכן מתאימה במיוחד לחולים אשר לא מקבלים טיפול כימותרפי. כמו כן בארדיה וזומרה דווח על תופעת לוואי נדירה של נזק לעצם הלסת ותופעה זו לא דווחה לגבי בונפוס. בעיקרון זו תרופוה יעילה ובחירה טובה בטיפול בגרורות בעצמות. הבונפוס ניתנת עם מי ברז כי כאשר ניתנת עם משקאות אחרים יכולה להיות תגובה בין החומרים שבמשקה לתרופה. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה