צילום ריאות והמשמעות עם אין סרטן

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

03/05/2016 | 19:01 | מאת: דפנה

פרופ' שלום רב ותודה רבה מראש, יש לי שאלה בבקשה. עשיתי השבוע צילום ריאות וכתוב: ציור ריאתי מוגבר על פני שתי הריאות . ניפוא יתר. ללא שינוי לעומת צילומים קודמים .. אין עדות לתפליט פלוירלי . אין עדות להרחבת המדיאסטינום והשערים . צל הלב בגדר הנורמה . הסרעפת בעמדה תקינה בתאריך 27.1.2013 גם עשיתי צלום וכתוב: צילום חזה LAT + PA *סיבת ההפניה : כאבים בחזה *ממצאים : בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך 11.07.05 ניפוח יתר של הראות . ציור ריאתי מוגבר באופן דיפוזי בשתי הראות, ללא שינוי . אין עדות לתסנין . אין עדות לתפליט פלוירלי . אין עדות להרחבת המדיאסטינום והשערים . צל הלב בגדר הנורמה . הסרעפת בעמדה תקינה . עקמת גבית קלה עד בינונית ימינה בתאריך 5.7.2011 גם עשיתי וכתוב: *סיבת ההפניה : שיעול וליחה . מעשנת כבדה . בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך:10/02/17. *ממצאים : ניפוח יתר של הראות . ציור ריאתי מוגבר באופן דיפוזי בשתי הראות, קרוב לוודי כביטוי לעישון . אין עדות לתסנין . אין עדות לתפליט פלוירלי . אין עדות להרחבת המדיאסטינום והשערים . צל הלב בגדר הנורמה . הסרעפת בעמדה תקינה . עקמת גבית קלה עד בינונית ימינה . הסחוסים הצלעיים מסוידים . נטילת סיד בעצמות . סיכום : ציור מוגבר, ללא שינוי, ללא תסנין השאלה שלי, כל הצילומים נראים אותו הדבר, אבל, בצילום האחרון לא כתוב את המשפט: אין עדות לתסנין שאני מבינה שהפירוש הוא סרטן. למה הם לא כתבו? זה אומר שיש לי משהו בריאות. איך אתת מתרשם משלושת הצילומים האחרונים. תודה רבה רבה לך על תשובתך. מחכה שתכתוב לי. דפנה.

11/05/2016 | 14:27 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום נראה לי שכבר עניתי לשאלה הזאות בפורום אחר?! זה בוודאי לא אומר שיש או אין סרטן. תסניןלא אמור להיות ולכן אם לא מופיע זה דבר טוב. ממליץ לגשת לרופאי ריאות עם כל הצילומים כדי שהוא יחליט האם מקום להמשיך את הבירור ע"י ביצוע CT של הריאות.

מנהל פורום סרטן ריאה