גידול

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

07/03/2015 | 11:08 | מאת: עדי

שלום. בת 35 ברקע שחפת ריאתית בריאה שמאלית למעלה בשנים - 2008- 2007 שטופלה. מזה שנתיים תחושת כאב בזרוע שמאל לעיתים גם בכתף ובחזה בחלק שמתחת בית השחי. צילום חזה רנטגן שנעשה לפני חצי שנה הראה צלקת במקום בו היתה השחפת ומלבדו הכל תקין. אני חוששת שמא מדובר בגידול חבוי הגורם לתסמינים אלו. יש לציין כי בתקופת השחפת ובשנה לאחריה 2009 עברתי 5 צילומי סיטי חזה ועשרות צילומי רנטגן-קרינה מרובה. פניתי לרופא ריאות אורתופד וביצעתי בדיקות לב שיצאו תקינות. חוששת ומותשת- האם יכול להיות אכן גידול באיזור הריאה הצדדי שגורם לתסמינים? בדיקות דם תקינות חוץ מתלסמיה ואנמיה וסידן קצת מוגבר בדם( ערך 10.5). אודה לעצה ועזרה. תודה

12/03/2015 | 10:58 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום עדי קשה לענות על שאלתך. לא כל כאב הוא סרטן. הסיכוי שצילומי החזה והסיטי חשפו אותך לקרינה ברמה כזאת שיש סבירות לסרטן רק מזה - אפסי. אבל אם הכאבים נמשכים אולי כדאי לחזור על סיטי חזה ולראות מה מצב ההצטלקות ובהזדמנות זו להסתכל גם על איזור הכתף. אולי יש משהו אורטופדי שמפריע לך. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה