שחפת ריאות: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מה הסיכוי שלכם לחלות בשחפת?

פיתוח פורץ דרך במכון וייצמן: מדעני המכון פיתחו אלגוריתם שעשוי לנבא את הסיכוי לחלות בשחפת. בעזרתו, תוכל בעתיד המערכת הרפואית להציע טיפול אנטיביוטי מונע, בשלב שבו העומס החיידקי עדיין קטן וסיכויי ההחלמה משופרים תהליך המפגש הראשוני של חיידק עם מערכת החיסון של האדם, עשוי להתבטא רק לאחר שנים רבות ולהביא להתפרצות מחלה. במחקר חדש שנערך במכון וייצמן ניסו מדעני המכון לעקוב אחר "קבלת הפנים" לחיידק ברמת התא החיסוני הבודד, מתוך הסתכלות על המערכת החיסונית הכוללת. על בסיס ממצאים אלה, פיתחו החוקרים אלגוריתם שעשוי לאפשר בעתיד לנבא את הסיכון לפתח מחלות זיהומיות, דוגמת שחפת, שנים רבות לפני שהן מתפרצות. המחקר מתפרסם היום בכתב-העת המדעי Nature Communications. "המטרה שלנו במעבדה היא להסתכל על אירועים מוקדמים בתחילת ה'קשר' בין חיידקים למערכת החיסונית", מסביר ד"ר רועי אברהם מהמחלקה לבקרה ביולוגית במכון. "לאחר חשיפה, המערכת החיסונית עשויה להרוג את החיידק, החיידק עלול לגבור על המערכת החיסונית ולחולל מחלה או...
ללמוד עוד על שחפת ריאות
מה הסיכוי שלכם לחלות בשחפת?-תמונה

פיתוח פורץ דרך במכון וייצמן: מדעני המכון פיתחו אלגוריתם...

מאת: מערכת זאפ...
22/07/2019
הכל על מחלת השחפת-תמונה

לפני מאות שנים, מחלת השחפת נודעה בכינוי "המחלה הרומנטית",...

מאת: ענת ניסני,...
24/03/2019
שחפת: מחלה שלא עברה מן העולם-תמונה

בישראל, בניגוד למגמה העולמית, מסתמנת ירידה במספר חולי השחפת...

מאת: מערכת zap...
24/03/2011
אריתראית ילדה בחדר רנטגן-תמונה

האישה שכרעה ללדת נשלחה לשיקוף ריאות כדי לשלול שחפת וילדה שם...

מאת: מערכת zap...
11/06/2013
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לשחפת ריאות?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

שחפת ריאות: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב.! אני חולה שחפת ריאות הרבה שנים ,כרגע יש לי חשש לשחפת כבד. האם זה מדבק? למרות שיצא לי להכיר את ד"ר ליגי אישית. ישמח לכבל תשובה. בתודה !

שלום רוברט, שחפת ש א י נ נ ה מערבת את הראות או את דרכי הנשימה העליונות (כגון ה'לרינקס') איננה נחשבת כמדבקת. שחפת ראתית לא מטופלת כהלכה שמערבת גם את הכבד נחשבת כמדבקת. הרבה בריאות אפי

שלום- אני בהריון בשבוע 20 ובבדיקת א"ס נמצא בשעה בשד שמאל 4 מבנה היפואקוגני לובולרי מוארך בגודל 16*5 מ"מ בתוך דקט עם זרימת דם וגוש נוסף בבית השחי המתאים לשד אקססורי. בביופסיה שנעשתה רק לגוש בשד נלקחו 5 דגימות התשובה היתה cores of breast tissue showing fibrocystic changes fibroadenomatoid and lactational changes no evidence of malignancy אני מבינה מהתוצאה שזה שפיר. שאלותי: 1. בשנת 2014 הממצא הזה בא"ס כלל לא היה קיים- האם סביר שגוש שפיר בגודל כזה פתאום יופיע תוך 3 שנים? 2. בעבר היתה לי שחפת ריאתית בדיוק באיזור זה ובמהלך האבחון עברתי 4 בדיקות סיטי וקרוב ל40 צילומי רנטג במשך שנה- המון קרינה לאיזור. האם זה מחזק את האפשרות כי הממצא כן חלילה יכול להיות סרטני? 3. האם יכול להיות כי הדגימות נלקחו רק מהחלק הבריא בגוש? 4. מה הסבירות לפענוח שגוי? האם ההמלצה לרוב היא לשלוח את הביופסיה לחוות דעת שניה? 5. האם הממצא הנל יכול להיות קשור להריון? 6. נאמר לי לחזור על א"ס בעוד 3 חודשים- מדוע בעצם? תודה רבה ובשורות טובות לכולנו

שלום: 1. אכן סביר. 2. הסבירות הסטטיסטית להוצרות סרטן כתוצאה מהחשיפה שתיארת לקרינת רנטגן היא נמוכה ביותר. לפי הביופסיה הממצא שפיר! 3. יכול להיות אך לא סביר. יש לרנטגנולוג יכולת דיוק גבוהה בביצוע הדגימה. 4. בדומה לסעיף 3, הסבירות לכך נמוכה, במיוחד בממצא המתואר לעיל שאינו מהווה בד"כ אתגר אבחנתי לפתולוג. 5. לא בהכרח קשור להריון 6. נדרשת ביקורת סונר לראות אם יש דינמיקה. הבדיקה פשוטה ולא פולשנית ונותנת עוד מימד של ודאות שהממצא שפיר בברכה, ד"ר אביעד הופמן

27/05/2014 | 17:34 | מאת: מאיה
מתוך פורום לופוס

שלום. בת 34 ומתכננת הריון ראשון. ברקע: תלסמיה מינור,אנמיה וחסר ברזל. כמו כן שחפת ריאתית שטופלה. בממצאי מעבדה לפני כשנה התגלו ממצאים חיוביים ללופוס Ana DNA וכדומה וכן חשה בעייפות מוגברת,קשיי נשימה ובחשיפה לשמש אדמומיות מעטה בלחיים. במעקב ראומטולוגי נאמר לי כי הריון עלול לגרום להתלקחות הלופוס. נשלחתי לבדיקת קרישתיות היות והרופא מתלבט אם עלי לקבל מדללי דם טרם הכניסה להריון. אני חוששת מאד הן מקבלת טיפול זה הרי שידוע שהוא יכול לגרום לתופעות לוואי קשות ומסוכנות וכן חוששת מהתלקחות המחלה בהריון שלמיטב הבנתי יכולה חלילה לגרום לתסחיפים רעלת ולמוות לי ולעובר. אשמח להכוונה ולמידע היות ואני שוקלת את האופציה של לא להכנס להריון כלל בשל סיכונים אלו. תודה

הי. למרות ANA חיובי ואנטי DNA חיובי יחד עם התלונות שאת מפרטת- עדיין לא בהכרח מדובר לופוס. ישנו הבדל בין שיטות הבדיקה (למשל ELISA היא שיטה שאינה מדויקת לעומת שיטת קריטידיה) ולכן צריך לוודא שהבדיקות נעשו בצורה נכונה.כנ"ל לגבי נטיה לקרישיות יתר- יש בדיקות ספציפיות שצריך לבצע פעמיים בהפרש של 12 שבועות (אנטי קרדיוליפין, אנטי B2GPI ולופוס אנטיקואגולנט). בכל מקרה, זה נכון שכאשר ישנו חשד סביר ללופוס ו/או לקרישיות יתר יש לקחת בחשבון התלקחות של המחלה וסיבוכים בזמן ההריון וסביב הלידה. לסיכום, בשלב הראשון כדאי לוודא שאכן מדובר בחשדות סבירים למחלה ובמידה וכן יש להיות במעקב משולב של: גניקולוג מומחה להריון בסיכון מוגבר/ראומטולוג/המטולוג. מעקב צמוד והקפדה על הוראות הרופאים יאפשרו תהליך בטוח ומוצלח.

שלום רב, אני עובד במקום עבודה עם אנשים בעלי סיכון גבוה למחלות, הייתי במחיצתו בחלל סגור תוך דיבור עימו, לאחר מגן נודע לי כי חולה בשחפת ריאות פעילה, לא זכור אם התעטש או השתעל, אני חושש מאוד אשמח לתשובה תודה רבה.

שלום מפחד, אתה יכול לעבור בדיקה שנקראת 'מנטו' או PPD (שאותה עושים במרכזי שחפת מיוחדים- מלש"חים- שנמצאים בכל עיר גדולה) כדי לנסות ולאבחן אם נדבקת בחיידק. הרבה בריאות אפי