סרטן ריאות גרורתי עם התפשטות לעצמות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

09/06/2006 | 18:45 | מאת: ****

שלום לך ד"ר חבר שלי בן 31 היום, חלה בסרטן בוושת לפני כ 3 שנים מאז עבר ניתוח הקרנות והמחלה הראתה נסיגה. כשנה לאחר מכן בצילום סיטי התגלו גרורות בריאות והתחילו בטיפול כימותרפי שהראה נסיגה אך לאחר תקופה קצרה המחלה שוב התעוררה נראה כי הגרורות בריאות חוזרות לגדול. הוא ניסה גם כיוונים אלטרנטיביים וטיפול ההיפתרמיה הראה תוצאות טובות אך לאחר תקופה, שוב זה לא הועיל.. לקחו מס' חודשים הפסקה והתחילו שוב בטיפול ששוב קימץ את הגרורות אך הן גדלו שוב. את המחזור האחרון עשו בינואר האחרון, לצערי אינני יודעת באיזה תרופות כימיות השתמשו בכל אותן פעמים אני רק יודעת שזה היה אותו חומר והפעם.. לצערי לא רק שלא הראה שיפור בגרורות, הן המשיכו לגדול ו.. התפשטו לעצמות. עכשיו, אחרי השוק הגדול, התחילו טיפול בארדיה, חברי סובל מכאבי תופת בכל חלקי גופו. הגרורות פזורות על גבי הגב, 3 בחוליות, 2 באגן ואחת בצלעות הקדמיות. הטיפול בארדיה הוא פעם בשלושה שבועות. לא אושר לו זומרה שהבנתי שאולי יותר אפקטיבי. כרגע אין תשובות לגבי המשך טיפול בריאות ורופא אורטופד אונקולוגי המליץ על הקרנות בעצמות דבר שהבנתי נקודתי וחד פעמי. אני חוששת שהוא יעבור הקרנות לחינם ובכלל, אני מאוד מבולבלת. מה יהיה עם הריאות? האם נותר רק לבנות על רפואה אלטרנטיבית? אני מניחה שיהיה לך קשה לענות על שאלות ללא ידיעת התרופות שהוא קיבל, לצערי קשה לו לדבר איתי על הנושא אנחנו רק מס' חודשים ביחד והוא כבר עייף מלדבר על הנושא. אני עצמי חולת לימפומה לשעבר כך שזה יותר קל אולי להבין מה הוא עובר אבל ממש לא קל להעריך את סבלו ואת עתידו. אני מודאגת יש מן תחושה שלא עושים מספיק והוא סובל ואולי לא יהיה לך תשובות מעודדות לתת לי אבל אולי זה ישפוך קצת אור על העירפול... מקווה שהודעתי הייתה מובנת, אשמח לכל תגובה תודה מראש

10/06/2006 | 20:06 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, כפי שאנ ימבינה חברך סובל מסרטן גרותי של הושט עם גרורות בריאות ובעצמות. אני מבינה שהטיפול הכימותרפי שקיבל עזר לתקופה מסויימת עד שהפסיק לעזור. זה לצערי מהלך מוכר של מחלה גרורתית. אין טיפול שיכול ללרפא את המחלה בשלב זה ולכן כל טיפול הוא לתקופה מוגבלת. גם רפואה משלימה, אשר אולי יכולה לשפר קצת חלק מהסימפטומים, איננה יכולה לרפא את המחלה. לגבי הגרורות בעצמות, כמובן שכדאי לתת ארדיה או זומרה. אמנם זומרה מעט יותר יעילה אבל ההבדל אינו גדול והכי חשוב להתחיל. הייתי בהחלט ממליצה על ארדיה (פמידרונט). לגבי הקרנה - מטרת ההקרנות היא לא ריפוי המחלה אלא הקלה על הכאבים בעצמות. הכאבים יכולים להיות מאד קשים ולפגוע מאד באיכות החיים שלו. הקרנה היא אחד הטיפולים היעילים ביותר לכאב כתוצאה מגרורות בעצמות ואני הייתי מציעה לקבל את הטיפול בהקדם אפשרי, כפי שהציעו לו. בברכה

10/06/2006 | 23:07 | מאת: ****

קראתי את תגובתך, דבר ראשון תודה רבה על ההתיחסות המהירה. ממה שאני קוראת בין השורות ניכר שאין הרבה תקווה, אני משתדלת לא לחשוב על זה אבל מתייסרת מהפחד שהוא יידעך לי. התשובות שלך שפכו אור אבל לא מן המקום האופטימי וזה מה שאני מנסה להראות לו, איך אדע לעשות זאת עכשיו? אני כל כך נחלשת. לי נאמר היום שהטיפול בקרינה יכול גם להעלים את הגרורה אך שכמו שכתבת, המוקד הוא הוושט וכל טיפול שיעבוד שם יכול לעבוד על הגרורות..?! אני מניחה שאין לך אפשרות לענות על שאלה כזאת כי המומחיות בנושא היא בריאות האם יש מקום שאוכל להתייעץ לגביו? האם עלי לוותר ולהכנע למחלה הזו? אני כל כך מבולבלת...

מנהל פורום סרטן ריאה