כדאיות טיפול כימוטרפי בסרטן ריאות בשלב מתקדם.

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

03/06/2006 | 21:21 | מאת: נעמה

שלום , לפניי שבועיים נתבשרה משפחתי כי סבתי (בת 75) חולה בסרטן ריאות בשלב מתקדם. קיבלנו עצות מנוגדות באשר לכדאיות של טיפול כימוטרפי ואנו אובדי עצות באשר להחלטה. לכן ברצוני לקבל חוות דעת נוספת, האם לבצע טיפול כימוטרפי ? עד כמה הוא יאריך את חייה אם יצליח ? מה סיכויי ההצלחה ? ואיזו איכות חיים צפוייה לה ? "טומוגרפית חזה: בלוטות למפה מוגדלות באיזור פרטרכיאלי רטרוקאואלי. באיזור אורטופולמונאלי. ובלוטה גדולה מאוד באזור פרקרינאלי. תהליך שמייצר את ברונכוס שמאלי. אטלקטזה קלה משמאל. תהליך עם הרס צלעות מימין עם קומפוננט אקסטראפלאורלי. נגע היפודנסי בכבד כ 2 ס"מ, הרחבת כולדכוס עד 10 מ"מ. קשרית מוצקה באדרנל שמאלי 13 מ"מ. ברונכוסקופיה-היצרות ניכרת בלינגולה משמאל, ללא ממצא פטולוגי מצד ימין . בוצעו שטיפות , ביופסיה ברונכיאלית נלקחה מאיזור כניסה של הלינגולה. סמני סרטן 125-45.3 CA (גבוה) . 7.7 CEA - גבולי. הסטולוגיה: קטעי דופן הסמפון עם מוקדים קטנים של תאים קטנים מעוכים שנצבעו לקרטין . מוקדים אילו חשודים ל SMALL CELL CARCINOMA אך לא ניתן לקבוע אבחנה בוודאות. לא נשללת אפשרות שמדובר בגידול עם הסטולוגיה מעורבת." תודה רבה, נעמה.

04/06/2006 | 20:12 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום נעמה היום יש הרבה מחקרים שמראים שהגיל לכשעצמו אינו קובע אלא המצב הכללי של החולה, מחלות הרקע שלו וכו. יש כבר נסיון רב, גם אצלנו וגם בעולם, בטיפול בכימותרפיה באנשים מבוגרים והתוצאות מצויינות אם מתאימים את הטיפול לחולה ועוקבים אחריו בקפדנות. אנשים מבוגרים ואפילו קשישים יכולים לעיתים לעמוד בכימותרפיה יותר טוב מצעירים שמצבם ירוד. זו הסיבה לכך שאין שום מקום לפסול מראש את סבתך. גיל 74 איננו כל כך מבוגר ובוודאי שלא מהווה סיבה לפסול אותה אוטומטית. בנוסף , כאשר מוותרים על אופציה אחת צריך לבדוק מה האלטרנטיבה וכאן מדובר באחד הגידולים האגרסיבים שקיימים. ללא טיפול תוחלת החיים הממוצעת היא של חודשים בודדים (אם אכן יסתבר שזה הגידול שציינת). הטיפול יכול להאריך את חייה ולשפר את איכות חייה. בהחלט הייתי מנסה. בברכה

13/06/2006 | 21:30 | מאת: נעמה

קצת באיחור... אבל בכל זאת רציתי לומר תודה רבה על העצה.

מנהל פורום סרטן ריאה