בדיקת רמת סיבי אסבסט בריאות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

02/06/2006 | 20:56 | מאת: שימי

במשך שרותי הצבאי שרתתי במבנה שהרעפים בו עשויים מאסבסט (צמנט ככל הנראה) שבחלקו היה שבור, ובסביבת המבנה היו לוחות אסבסט שבורים ומרוסקים על האדמה. החשיפה הייתה במשך כשנתיים של עבודה כמעט יומיומית במבנה (כ8 שעות ביום). 1.האם לדעתכם יש סכנה ממשים לתחלואה? 2.אני עדין חייל, ידוע לי שיש בדיקה של רמת סיבי אסבסט בריאות שמתבצעת באיכילוב, האם יש אפשרות לקבל הפניה לשם מרופא צבאי? האם הבדיקה עולה כסף? לאחר שאשתחרר האם קופת החולים תכסה את ההוצאה? הנושא מאוד חשוב לי, אשמח אם תתיחסו...

04/06/2006 | 18:56 | מאת: אנה גולדברט

שימי שלום, שאלתך נשלחה לאחד היועצים בפורום. אני מקווה לתשובה בהקדם. בברכה, אנה

05/06/2006 | 09:30 | מאת: פרופ' גבריאל איזביצקי

שלום שימי, אם הייתה חשוף לאזבסט במשך כשנתיים מספר שעות ביממה, קיימת סכנה - אך קטנה - של תחלואה ריאתית או יותר נכון של קרום הריאות (פלוירה) הקשורה לאזבסט. מחלות הקשורות לחשיפה באזבסט מתפתחות בד"כ שנים רבות (15-20 שנים) אחרי החשיפה. הבדיקה עליה אתה מדבר היא בדיקת המצאות של סיבי אזבסט בכיח, אך הקשר בן נוכחות סיבי אזבסט ומחלה אינו ברור. נוכחות סיבי אזבסט הוא אך ורק סימן של חשיפה ומחייב מעקב בלבד. לדעתי אם הייתה חשיפה ברורה, אפילו בלי נוכחות סיבי אזבסט בכיח, אתה חייב להיות במעקב צמוד למשך שנים רבות, לכן אני לא מבין מה חשיבות הבדיקה, ואני לא ממליץ עליה. אני לא יודע אם יש אפשרות לעשות את הבדיקה דרך הצבא, אך בוודאי עליך לדווח לקצין רפואה ראשי על חשיפה לאזבסט, וגם לעבור בדיקה ע"י רופא תעסוקתי צבאי. לידיעתך הבדיקה עליך אתה מדבר מתבצאת באיכיליוב (אלקטרומיקרוסקופיה אבחנתית קוד בדיקה88438 , מחיר הבדיקה: 2680ש"ח, ניתן לקבל התחייבות מקופות החולים בד"כ). בהצלחה ד"ר גבריאל איזביצקי

06/06/2006 | 22:22 | מאת: שימי

תודה על התשובה המפורטת, ברשותך יש לי מספר שאלות נוספות: 1.מה הכוונה ב"חשיפה ברורה", האזבסט המרוסק היה מחוץ למבנה בו הייתי שוהה, צמוד לחלון שהיה פתוח רוב הזמן. 2.איזה סוג של מעקב צמוד מומלץ? איזה בדיקות? והאם ק.חולים תכסה זאת לאחר שחרורי (שכן החשיפה הייתה במהלך הצבא)? המון תודה!!!

10/12/2008 | 23:13 | מאת: איציק

שלום ! יום אחד החלטתי לנקות כפתורים דקורטיביים מוזהבים ממתכת שצברו קליפה של ליכלוך משימוש לא זהיר. בפינגאן הכנסתי כ-40 כפתורים עם הלוחיות שלהם עם מים רותחים, וכשלא עזר היכנסתי נפט ואח"כ בנזין הוספתי חומצת מלח הרתחתי ולא עשה כלום הכנסתי אבקת לימון הכמות והרתחתי זמן ארוך ולא עשה כלום . הוצאתי את הכפתורים והפינגאן עמד בצד הרבה זמן ויום אחד נעלם מסתבר שאימא שלי הכניסה אותו לארון עם הכלים. כעבור כמה חודשים אמא התאשפזה ונשרתי איתה עד מאוחר בלילה. הגעתי בחזרה רעב והחלטתי להכי ןציפס ושלוש נשניקיות את הנקניקיות הרתחתי בפינגאן הזה ששימש לרעלים. המים התאדו וגוש האבקה והרעלים נותרו ולא שמתי לב בישלתי הוצאתי ראיתי מים אפורים כהים אך לא עלה בדעתי שזהוא תרכיז הרעלים שהת בשלו ונספגו בנקניקיות שאכלתי . הרגשתי זיעה ומים מהראש וכל הגוף אך כבודד לא ידעתי מה לעשות מלבד להכין ולשתות ולהקיא אבל לא הייה מה להוציא. כעבור חודשיים השתתקו לי הראות כגוף מתכתי לא זזות ולא יכולתי צעד לדרוך כי חמצן אין רק אז היגעתי לבית חולים נתנו לי פרדזיזון שחרר את הנשימה טיפה אך צילום הרנטגן הראה כתמים לבנים מפוזרים על שתי הריאות הכתמים גדלו וגמרו את הראות לגמרי חמצן בדם ירד בהדרגה ל80 סאטורציה ומטה. עשיתי השתלה ושוב התחילה המושתלת להלבין בהדרגה . אם זו הרעלת מתכות כבדות אנא איזה סוג ומה עלי לעשות להציל את הריאה ולעצור חיידק מוסתר זה תודה

06/04/2009 | 18:07 | מאת: אופיר

שלום רב אני מחפש גורם מוסמך לבדיקת גג אסבסט מעל מבנה מגורים. אשמח אם תוכלו לעזור.(אזור עמק חפר)

11/02/2013 | 22:02 | מאת: דבורה

שלום, אנו גרים בקרוואן מזה 10 שנים, ובבדיקת אלקטרומיקרוסקופיה אבחנתית נמצאו אחוז גבוה של חלקיקי Al, Si, Fe. האם מדובר בזיהום אזבסט?

מנהל פורום סרטן ריאה