זקוקה להתייעצות

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

21/10/2007 | 22:28 | מאת: ליה

שלום רב, אמי בת 62 עברה בדיקת C.T בית החזה בה הודגמה קשרית ריאתית סולידית בודדת בגודל 0.9 ס"מ. רופא ריאות אחד המליץ על ביצוע דיקור ריאה ולקיחת ביופסיה, בעוד הרופא השני המליץ להמתין ולבצע בדיקת C.T חוזרת בעוד 6 חודשים. מה נכון יותר לעשות? ושאלה נוספת: אם בכל זאת מדובר חו"ח בממצא ממאיר, האם המתנה של 6 חודשים לא מסוכנת? לא עדיף לטפל בשלב מוקדם ככל האפשר ולא להזניח? תודה מראש.

23/10/2007 | 11:36 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום ליה תשובתי היא כמובן כללית מבלי לראות באופן סצפיפי את המקרה. גם אני חושבת שבמבוגר, במיוחד אם היתה הסטוריה של עישון , כדאי לקחת ביופסיה מנודולה שקוטרה 9 ממ. אנו יודעים שלנודולות בקוטר 1 סמ יש סיכוי משמעותי להיות ממאירות, ואם מאבחנים גידול בשלב זה סיכויי הריפוי גבוהים. במידה ומחליטים בכל זאת על מעקב הייתי מציעה לחזור על סיטי כעבור 2-3 חודשים לכל היותר. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה