ניקור פלאורלי: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

בדיקות הריון: מדריך מקיף

מהי בדיקת שקיפות עורפית? מה ההבדל בין סקירת מערכות מוקדמת למאוחרת? מי שפיר? קריוטיפ? צ'יפ גנטי? מבולבלות נוכח הבדיקות השונות? עשינו בשבילכן סדר ההתפתחות הטכנולוגית של הרפואה בכלל ושל רפואת הנשים והיילודים בפרט - גרמה לשכלול האמצעים המאפשרים לקבל מידע חיוני לגבי ההתפתחות התפקודית והצורנית של העובר ולגלות מומים שונים - לעיתים כבר בשלבי הריון מוקדמים.מהם המאפיינים של בדיקות סקר שונות במהלך ההריון?ניתן לחלק את בדיקות הסקר לזיהוי מומים בעובר, העלולים בחלק מהמקרים להעיד על ליקויים כרומוזומליים - לבדיקות לא פולשניות (לרוב באמצעות אולטרסאונד) ולבדיקות פולשניות (כגון: בדיקת מי שפיר). השיקולים לביצוע כל אחת מהבדיקות שונים ומגוונים - וכוללים מרכיבים כגון: גיל, היסטוריה רפואית, היסטוריה משפחתית, עלות, ולא פעם - גם שיקולים תרבותיים ופילוסופיים. עם העלייה בגיל, עולה גם הסיכון לבעיות כרומוזומליות בעובר. צילום:...
ללמוד עוד על ניקור פלאורלי
בדיקות הריון: מדריך מקיף-תמונה

מהי בדיקת שקיפות עורפית? מה ההבדל בין סקירת מערכות מוקדמת...

מאת: ד"ר ראובן...
26/07/2017
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לניקור פלאורלי?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

ניקור פלאורלי: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

מה זה ניקור לאורלי אבחנתי (משמאל)? מה הוא יכול לאבחן ומה הסיכונים בו? האם לאדם בן 84 ....(עם מחלות רקע - סכרת נעורים וכליות במצב אי ספיקה) כדאי לבצע את הבדיקה? - הכוונה: אם מוצאים שזה סרטן - האם לאדם כזה יכולים לתת טיפול?

ערב טוב, ניקור פליאורלי אבחנתי זה פעולה בה מחדירים מחט לבית החזה, לרוב מהגב בהרדמה מקומית ושואבים נוזל שנמצא מסביב לריאה לצורך בדיקתו. נוזל במקום זה יכול לנבוע ממחלות רבות החל ממחלות לב וכליות וכלה בדלקות ריאה וסרטן. הפעולה עצמה עם סיכון מזערי. התועלת בטיפול תלויה במחלה שיימצאו. ממליץ להתייעץ עם רופא ריאות לגבי התועלת הצפויה.

שלום, אבי סובל מאי ספיקת לב (דליפה במסתם המיטרלי) ועבר לפני כ-10 חודשים ניתוח לב פתוח. נמצא אצלו נוזל פלאורלי בריאה השמאלית ברמה קלה עד בינונית (לאחר צילום רנטגן) ולדברי הרופא נראה שזה נגרם כתוצאה מאי הספיקה הלבבית. נאמר לו שעליו להגיע לבית החולים על מנת לנקז את הנוזל ע"י ניקור. אבי כבר עבר שני ניקורים במהלך האישפוז לאחר ניתוח הלב והוא אינו מעוניין להתאשפז שוב בבי"ח. 1. האם ניקור ריאה מחייב אשפוז? ואם כן של כמה זמן בדרך כלל? 2. האם יש טיפול תרופתי תחליפי לניקור? 3. האם הנוזל יכול להתנקז מעצמו עם הזמן ללא ניקור? בתודה מראש.

בחלק מהמקרים הנוזל חולף ספונטנית או לאחר מתן פוסיד במקרים אחרים חייבים לנקר. עליי לראות את החולה וצילומיו על מנת לחוות דיעה פרטנית.

שלום, אימי עברה ניקור פלאורלי לפני כ-3 שבועות, נמצא שהנוזל נגרם עקב גרורות בחלל הפלאורלי, כעת לאחר 3 שבועות התמלא שוב. קשה לה מאוד לנשום והיא עם חמצן. קיבלה לקחת פזלודקס, בעבר תרופות הורמונליות השפיעו טוב. מחכים לאישור תרופה, מקווה היום. השאלה מה עושים כעת כשהתפליט מיוצר כ"כ מהר, מה יכול להקל עליה? הרופא הציע הדבקת קורמים, מה צריך לעשות כדי להתקדם עם הנושא? האם זה פתיר? מי מבצע הדבקת קרומים? מי מומלץ? אני מפחדת מזיהום בעקבות הליך כזה. האם מומלץ בינתיים לעבור ניקור נוסף מאחר שהיא בקושי מצליחה אפילו לדבר? המצב ממש חירום לתגובה אודה

שלום רות הדבקת הקרומים נעשית ע"י כירורג חזה אבל קודם צריך לאשפז אותה ולהכניס נקז. רק כאשר ההפרשה היומית מהנקז נמוכה אפשר לעשות את הפרוצדורה של הדברה, ורצוי בחדר ניתוח (למרות שלא הכרחי). כך שלמעשה האונקולוג הוא שצריך לאשפז אותה, לרוב במחלקה אונקולוגית ולהזמין את הכירורג. גם אם היא תתחיל פסלודקס היום - הזמן עד התחלת ההשפעה של התרופה ארוך ובנתיים אי אפשר להשאיר את הנוזל לא מטופל מאחר שהיא, לפי דברייך, סובלת מקוצר נשימה קשה. אל תחששי מזיהום, הסיכוי לכך קטן וגם אם יקרה - יש אנטיביוטיקה. הכי חשוב זה לנסות להקל עליה. בהצלחה

דיברתי עם האונקולוג והוא הסתכל בצילום חזה לפני 10 ימים, טוען שיש תפליט אך לא מאוד גדול, לא מבין מדוע יש לה כזה קושי לנשום הנגרם גם מגירוי לשיעול כל הזמן. לציין שהשיעול החמיר מאז הניקור, הוא לא מזמין אותה עדיין לאשפוז והמליץ אולי לבדוק עם רופא ריאות מה גורם לגירוי הבלתי פוסק לשיעול מעבר לתפליט? זה רלוונטי כרגע? האם לבקש ממנו להחיש את הטיפול בהדבקה כיוון שממש קשה לה? לציין שהיא לא יכולה לשכב בלי להשתנק..

שלום רב, אמי בת 62 עברה בדיקת C.T בית החזה בה הודגמה קשרית ריאתית סולידית בודדת בגודל 0.9 ס"מ. רופא ריאות אחד המליץ על ביצוע דיקור ריאה ולקיחת ביופסיה, בעוד הרופא השני המליץ להמתין ולבצע בדיקת C.T חוזרת בעוד 6 חודשים. מה נכון יותר לעשות? ושאלה נוספת: אם בכל זאת מדובר חו"ח בממצא ממאיר, האם המתנה של 6 חודשים לא מסוכנת? לא עדיף לטפל בשלב מוקדם ככל האפשר ולא להזניח? תודה מראש.

שלום ליה תשובתי היא כמובן כללית מבלי לראות באופן סצפיפי את המקרה. גם אני חושבת שבמבוגר, במיוחד אם היתה הסטוריה של עישון , כדאי לקחת ביופסיה מנודולה שקוטרה 9 ממ. אנו יודעים שלנודולות בקוטר 1 סמ יש סיכוי משמעותי להיות ממאירות, ואם מאבחנים גידול בשלב זה סיכויי הריפוי גבוהים. במידה ומחליטים בכל זאת על מעקב הייתי מציעה לחזור על סיטי כעבור 2-3 חודשים לכל היותר. בברכה