נוזל פלאורלי,קשריות לא מוגדלות בשחי,הומרוס מקורב

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

03/06/2020 | 14:30 | מאת: ב123

שלום דר,עשיתי אמאראי דופן בית חזה שקיבלתי מאורטופד אונקולוג עקב גוש שהבחנתי בו בשכם הימני מאחור.היום התוצאה הגיעה מלבד מה שתקין ,יצא נוזל פלאוראלי זעיר בריאה מימין.כממצא לוואי.מס קשריות לא מוגדלות בשחי.באמת שחי ימין רחב יותר ולפעמים הפריע לי עשיתי ממוגרפיה ואולטראסא לפני 3 שנים בעקבות שהבחנתי בזה היה תקין.אין אות חריג בסקפולה הומרוס מקורב או צלעות חזה ומסת שרירים תקינה בהיקף של ההומרוס המקורב.מה זה אומר הומרוס מקורב זה משהו פתאלוגי או שם של איבר ומה אומר הקשריות והנוזל שכבר קראתי עליו שמעיד על פתלוגיות ב ריאה לב כבד,אם זה נוזל זעיר יהיו בדיקות ניקורים או כל דבר אחר??מאד מודאגת הרופא תורו רחוק להסבר.מבקשת הסבר לנוזל שכבר הבנתי מקריאה כי לא טוב והשאר.תודה.אני בת 49.רק אתמול אובחנתי שיש לי אנדומטריוזיס האם זה קשור?מקריאה הבנצי שריריות רחם יכולות להיות בכל מקום כולל בריאה זה קשור?

12/06/2020 | 19:11 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, עד כמה שאני מבינה לפי הציטוט שכתבת אין ממצא חריג בבדיקה . הנוזל הזעיר יכול להיות ממצא מקרי. לדעתי אין קשר לאנדומטריוזיס. חשוב לציין שאין לי את כל התמונה ולכן חשוב שתחזרי לרופא שהפנה אותך לבדיקה. בהצלחה

05/07/2020 | 21:25 | מאת: ב123

תודה רבה

מנהל פורום סרטן ריאה