קישרית בריאה צילום CT PET ללא ממצאים פתלוגיים

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

27/11/2019 | 15:11 | מאת: ליל

אימי בת 85 בצילום CT חזה התגלה כתם של כ 7 מ"מ שלא השתנה במשך כשנה וחצי בנוסף נשלחה ל CT PET והתוצאות הינם ריאות ללא קליטה פתולוגית בקשרית 1.1 ס"מ ב RUL ובשאר שדות הריאות. קשרית ב RUL אינה קולטת FDG. נכון לעכשיו נשלחה לכירורג חזה לחוות דעת נוספת מה דעתך? מה זה אומר שהכתם גדל? האם אני יכולה להיות רגועה? תודה

28/11/2019 | 00:02 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום ליל, קשרית בקוטר 1.1 ס"מ בהחלט יכולה לקלוט FDG. זה תלוי בתכונות שלה. לצערי אי אפשר לענות על שאלתך בפורום. נקוה שמדובר בממצא שפיר. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה