קישריות בריאות, מעקב זמנים

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

23/11/2019 | 19:30 | מאת: מייקל

לפני 3 שנים וחצי עדו לי סיטי לכליות ונתכלתה קישרית בקצה הריאה השמאלית למטה. בסיטי נובף לכל הריאות, נראתה אותה קישרית, אחרי שנה וחצי היא גדלה ל7 ממ, ונראתה עוד קישרית בריאת ימין למעלה 4 ממ. חדשה. בסיטי האחרון לפני 8 חודשים אין שינויי בשניהם. הרופא משפחה אומר שלא צריך עוד סיטי למעקב בכלל. מתי יש לעשות מעקב שוב? הרופא לא רוצה לתת אני שוקל לעשות סיטי בפרטי. השאלה מה מרחק הזמן שיש לחכות למעקב שלא יהיה מאוחר במידה ויש בעיה.תודה

24/11/2019 | 00:22 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום מייקל, לדעתי מעקב של 3 שנים בהן אין שינוי משמעותי במצב הקשריות, מספיק אם אינך מעשן. אם אתה מעשן, יש לשקול המשך מעקב. כדאי להתייעץ במקרה כזה עם פולמונולוג. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה