סרטן ריאה קרצינומה קשקשי

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

29/10/2019 | 11:34 | מאת: שי

שלום רב. ברור לי שייעוץ בפורום לא מחליף ייעוץ אנקולוגי. אבל אני מנסה להבין עד הפגישה עם אונקולוג. אבא שלי, בן 79, מעשן מעל 60 שנה, עבר כריתת אונה מהריאה עקב גוש חשוד. בביופסיה נמצא סרטן ריאה קרצינומה קשקשי. נראה שהוציאו את הסרטן בשלב מוקדם. גודל הגוש בין 2 ל3 ס"מ, ובלוטות הלימפה נבדקו והן נקיות. הומלץ על ייעוץ אונקולוגי. בהנחה שהוציאו את כל הגוש ושהסרטן לא התפשט, האם קים טיפול תרופתי לסרטן זה עם תופעות לוואי מועטות שמתאימות לאנשים מבוגרים? האם נהוג לשלב קרינה או כימותרפיה או שאפשר להסתפק בטיפול תרופתי עם פחות תופעות לוואי? תודה רבה.

09/11/2019 | 07:47 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום שי, אם מדובר בגידול קטן, ללא מעורבות בלוטות, כפי שתארת, ברוב המקרים אין צורך בטיפול נוסף לאחר הניתוח. כאשר יש צורך בטיפולים - אנו מנסים להתאים את הטיפול והמינון, בין אם מדובר בתרופות או קרינה, למצבו הכללי של החולה, בהתחשב בגילו ובמחלות הרקע שלו, ע"מ להקטין למינימום את תופעות הלוואי. יחד עם זאת - אין טיפול בלי תופעות לוואי. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה