אתידיום ברומיד etBr

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

12/10/2019 | 06:23 | מאת: עובד מעבדה

שלום במסגרת עבודת מעבדה אני מבצע PCR כאשר בסופו משתמש באתידיום ברומיד etBr ובאמצעות מכשיר מקבלים גודל פרגמנטים של דנא וחלבונים בגל. blotting. החומר נכנס באינטרקלציה לבסיסי הדנא וניתן לדעת מה גודל המקטע. בנוסף בגלל תכונה זו ואחרות ידוע שהוא חומר מעלה סיכון לסרטן והוא יכול לחדור לריאות בנשימה. רציתי לשאול האם מן הפרקטיקה ידוע על מקרה או מקרים של סרטן ריאות או אחר שנגרמו מאתידיום ברומיד ואם כן מה יש לעשות? אשמח לעצתכם. תודה רבה,

09/11/2019 | 07:44 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, אתיום ברומיד הוא חומר רעיל החשוד כקרצינוגני, אבל אין הוכחה חד משמעית לכך. לא ידוע לי על קשר ספציפי לסרטן ריאה. יחד עם זאת חשיפה לממיסים אורגניים יכולה להגביר את הסיכון לסרטן ריאה. יש הנחיות ברורות איך לעבוד עם אתיום ברומיד ואני ממליצה לפעול לפיהן ובדרך זו את החשיפה למינימום. בברכה

מנהל פורום סרטן ריאה