אבחון סרטן ריאה בבדיקות נשיפה או דם

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

19/09/2019 | 14:30 | מאת: בן

שלום רב, אבא שלי, בן 78, אובחן עם גוש בריאה התחתונה ימנית. הגוש גדל מסנטימטר וחצי ל2 וחצי ס"מ במהלך חצי שנה. כמו כן הגוש נצבע בבדיקת PET CT. הרופאים אמרו שעדיף לא לנסות לקחת ביופסיה מהריאה במיקום הנוכחי של הגוש. והעדיפו לכרות את האונה בניתוח. שמעתי שאולי קיימת בדיקת דם לאבחון סרטן ריאה. ורציתי לשמוע האם כדאי לעשות אותה לפני שממהרים לנתח? האם קיימת אולי בדיקת נשיפה לצורך העניין? שאלה נוספת- מתי יש צורך לעשות MRI מוח במקרים של סרטן ריאה? תודה מראש

26/09/2019 | 09:11 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, לגבי הבדיקה בדם - יש בדיקות דם שבהן ניתן לאתר חומר גנטי של הגידול, אבל הן אינן משמשות לאבחנה אלא לאפיון הגידול. עדיין בדיקה פתולוגית (מביופסיה או ניתוח) היא הדרך הטובה ביותר לאבחן גידול. אם יש חשד גבוה בסיטי לכך שמדובר בגידול ממאיר, אני דווקא הייתי מציעה להזדרז ולנתח מכיוון שגידול לא מטופל יכול לגדול, לפעמים עד שלב בו לא ניתן לנתח. לכן- אני מציעה לשקול בחיוב את המלצת הרופאים לניתוח. בהצלחה

מנהל פורום סרטן ריאה