פענוח סיטי ללא חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

18/07/2019 | 16:31 | מאת: אנ

שלום אשמח לעזרה בפענוח סיטי שבוצע ללא חומר ניגוד 3 חודשים אחרי כריתה של חצי אונה שמאל. סובלת עדיין מקשיי נשימהלפעמים שמוקלים בעזרת משאף הגדלה ואי אחידות של בלוטת תריס בעיקר באונה שמאלית עם לחץ מימינלי על קנה נשימה ודחיקה קלה לימין ללא הצרות של הלומן. ללא עדות לימפאודנופטיה לאורך הצוואר מיצר עליון ופסגות ריאות שנכללו בטווח סריקה תקינות פרט לקשרית ראתית מעוגלת בקוטר עד 1 סמ אשר נכללה בטווח הסריקה ממוקמת בURL מבנה גרמי תקין. אינני מעשנת ופעילה ספורטיבית .כריתה של חצי בלוטת בצד . אשמח לדעת מה הממצאים אומרים?

20/07/2019 | 12:11 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום רב, לא ניתן לענות על שאלתך מבלי לראות את הצילומים ולהבין את ההקשר הרפואי של כריתת מחצית האונה. האם מדובר בכריתה בבלוטת התריס או בריאות? אני מציעה להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה

20/07/2019 | 12:31 | מאת: אנ

תודה על המענה מדובר בחצי אונה שמאל של בלוטת התריס עקב פפילרי קרצינומה אשמח לדעת מה הכוונה בקשרית בודדת מעוגלת? האם זאת יכולה להיות תוצאה של הפפילרי שהיה לי? והאם שארית של האונה יכולה לגרום לחץ עד כדי קוצר נשימה? תודה רבה

מנהל פורום סרטן ריאה