דחוף לי בבקשה, צילום חזה

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

01/04/2019 | 18:14 | מאת: ליאן

שלום ותודה מראש, עשיתי היום צילום ריאות שהרופא זיהה ברונכיט ואני התעקשתי על צילום חזה והוא אמר שאין צורך וזה נגד רצונו ובכל זאת נתן לי. קיבלתי תשובה שפעם ראשונה כתבו לי דבר כזה. האם זה סרטן: ממצאים : שינויים אמפיזמטיים , סרעפות שטוחות . הצללות עדינות בבסיסי הריאות - ממצאים חשודים תהליך דלקתי דו"צ - אבחנה מבדלת עם שינויים ריאתיים כרוניים ציור אינטר-סטיציאלי מוגבר בפסגות - יותר מימין - משינויים ספציפיים לאחר - TB ללא ממצא אקוטי ללא שינוי מהותי . ללא הרחבת המדיאסטינום או שערי הריאות צל הלב אינו מוגדל המלצות: ייעוץ רופא ריאות. תאום קליני של הממצאים - יש לשקול המשך בירור ע"י CT בית החזה בבדיקה זו קיימים ממצאים, המצריכים פניה לרופא המפנה לשקילת המשך בירור וטיפול. בבקשה זה מסוכן ? נכנסתי לחרדה ופחדים. תודה. ליאן

06/04/2019 | 10:12 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום ליאן, זה לא נשמע כמו משהו מסוכן אבל כדאי להתייעץ עם פולמונולוג (מוחמה ריאות). לא כל דבר שרואים בצילום הוא מסכן חיים אבל עדיין - יש דברים שאפשר לטפל בהם. בברכה,

מנהל פורום סרטן ריאה