אודה אוד לפענוח תוצאות בדיקת סיטי. תודה!

דיון מתוך פורום  סרטן ריאה

15/02/2019 | 04:38 | מאת: אני

להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: בית החזה הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי. סיבת הפניה: קושי בנשימה. בירור הצללה בשדה מימין. ממצאים: המדיאסטינום תקין. שערי הריאות שמורים. אין לזהות תפליטים פלוירליים. בסריקת הריאות - הצללת "עץ מלבלב" הודגמה ב-RLL. בנוסף, קשרית בממדים של: 11*12 מ"מ הודגמה בבסיס ה-RLL. בהיקפה מודגמת הצללת GGO. אין לזהות פתולוגיה משמאל. לא הודגמו נגעים אנדוברונכיאליים. סיכום: הצללת "עץ מלבלב" פריברונכווסקולרית ב-RLL. קשרית ריאתית ב-RLL כמתואר. הנגע מצריך המשך בירור פולמונולוגי ומעקב צמוד. יש לשקול המשך בירור הממצא ב- .CT-

17/02/2019 | 09:07 | מאת: עינת לוי

שלום רב לשאלות מסוג זה יש לחזור לרופא שהפנה את הסדיקה וכפי שכתוב בתשובה יש להמשיך ברור אצל רופא ריאות בברכת בריאות טובה

מנהל פורום סרטן ריאה